Original: Always On My Mind

- Top 40 Original

 Elvis Presley Willie Nelson Pet Shop Boys Gwen McCrae George McCrae B.J. Thomas
Original: Always On My Mind

Ter gelegenheid van de tiende sterfdag van Elvis Presley brachten de Pet Shop Boys met Always On My Mind een eerbetoon aan ‘The King’.

Always On My Mind was in de versie van de Pet Shop Boys te zien op ITV tijdens Love Me Tender. Het Britse duo wilde eigenlijk het nummer Baby Let’s Play House brengen maar werd overgehaald om die keus te laten varen. Always On My Mind moest alleen wel minder country en meer pop worden. Na het optreden ging iedereen op zoek naar de Pet Shop Boys-versie waarna al snel werd besloten een studio-versie op te nemen. In ons land werd het de vijfde top 3-hit van het tweetal. In vrijwel heel Europa kwam Always On My Mind in de top 5 terecht en dat maakt het de meest succesvolle versie van het nummer.

Oorspronkelijk is het nummer niet van Elvis Presley maar deed B.J. Thomas de eerste opname in 1970. Johnny Christopher, Mark James en Wayne Carson schreven het nummer maar pas in 1996 werd de versie voor het eerst uitgebracht. Dat maakt de opname die Gwen McCrae in 1972 uitbracht daadwerkelijk de eerste release. Gwen was de vrouw van George en hij werd bij toeval de maker van de nummer 1-hit Rock Your Baby. Kort na de versie van Gwen volgde ook een uitvoering van Brenda Lee én die van Elvis Presley.

Elvis maakte zijn opname op 29 maart 1972 en dat was enkele weken nadat hij van zijn vrouw Priscilla was gescheiden. In de Verenigde Staten is Always On My Mind slechts een b-kantje van Seperate Ways waar dat in Europa werd omgedraaid. Na het succes van de Elvis-versie (en een nummer 15-notering in de Top 40) maakt ook country-icoon Willie Nelson een opname. Die komt in 1984 niet verder dan plek 17 in de lijst maar weet wel wat succesvoller te worden dan die van Elvis. Maar het succes van de Pet Shop Boys in 1987 overtrof alles.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.