Original: Anybody Seen My Baby

- Top 40 Original

 The Rolling Stones
Original: Anybody Seen My Baby

In 1997 is Anybody Seen My Baby voor de Rolling Stones de 47e Top 40-hit.

De band had het prestige van het scoren van hits al veel eerder achter zich mogen laten. Alle concerten en tours van de groep werden met gemak uitverkocht. Drummer Charlie Watts overleed op 24 augustus en had kort voor zijn dood al laten weten niet meer van de partij te zijn. Hoe de Rolling Stones dat gaan aanpakken bij toekomstige optredens zal binnenkort onderwerp van gesprek worden. Vooralsnog gaan de shows in Amerika door en dat betekent dat de groep op 26 september in St. Louis een eerbetoon gaat brengen. Fans zijn sceptisch over het besluit en de aanhang van Charlie is van mening dat de groep nooit meer is wat het was. 

Anybody Seen My Baby is terug te vinden in Constant Craving dat in 1992 door K.D. Lang werd opgenomen. De Rolling Stones gaven Lang een vermelding als medeschrijver omdat Jagger en Richards ook zelf vonden dat het refrein van het nummer een sterke overeenkomst had. Het invoegen van A One Two van Biz Markie uit 1986 was meer met opzet gedaan. Het invoegen van die sample is bijzonder want zelden deed de band dat. Biz Markie overleed overigens vorige maand, op 16 juli 2021.

In de clip bij Anybody Seen My Baby is een nog relatief onbekende Angelina Jolie te zien als stripper die stopt met optreden om een zwerfbestaan te gaan leiden in New York. Het nummer zou gaan over een oude liefde van Mick Jagger, Mary Badham met wie hij in 1970 een romance had. Badham zou de zanger later aan de kant hebben gezet. Jagger zelf heeft het verhaal rond de hit nooit bevestigd.

Anybody Seen My Baby werd een nummer 1-hit in Canada en belandde op plek 2 in België. In dat opzicht bleef de Nederlandse prestatie met nummer 12 als hoogste positie een stuk meer bescheiden.

Heel veel meer verhalen achter Top 40-hits lees je op originelehits.nl