Original: Bette Davis Eyes

- Top 40 Original

 Kim Carnes
Original: Bette Davis Eyes

Kim Carnes wist met het eerbetoon aan de sprekende ogen van Bette Davis in 1981 een Top 40-hit te scoren.

De oorsprong van het nummer ligt in 1975 als Jackie DeShannon het nummer opneemt. DeShannon breekt als 16-jarige door in de jaren vijftig. Ze schrijft veel bekende hits, waaronder Needles And Pins (1962), When You Walk In The Room (1963) en Put A Little Love In Your Heart (1968) op haar naam. Bette Davis Eyes schreef ze samen met Donna Weiss en ze liet weten de inspiratie te hebben gekregen uit de film Now Voyager waarin de Amerikaanse actrice in 1942 te zien was. DeShannon en Carnes kenden elkaar overigens uit de film C’mon, Let’s Live A Little waarin de twee samen acteerden.

De versie van Kim Carnes die in 1981 in de Nederlandse Top 40 tot nummer 16 wist te komen wijkt af van het origineel. DeShannon maakte een bigband-versie maar de oorspronkelijke demo uit 1972 kwam een stuk dichter in de buurt van de hitversie. In de Verenigde Staten stond het nummer negen weken op de eerste plaats.

Carnes had wel wat speciale wensen. Zo vond ze dat er geen duur drumstel te horen moest zijn en dus klonk het alsof er met een drumstok op een stuk karton werd geslagen.

Actrice Bette Davis stuurde Kim Carnes een bedankbriefje omdat ze nu voor haar kleindochter ineens weer ‘cool’ was.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl