Original: Boombastic

- Top 40 Original

 Shaggy
Original: Boombastic

In 1995 brengt Shaggy het nummer Boombastic uit. Op de track schept de zanger op over zijn kwaliteiten tussen de lakens.

Het nummer levert Shaggy een bijnaam op die hij in latere jaren vooral gebruikt als zijn nieuwe handelsmerk. Over zijn daadwerkelijke beheersing van het liefdesspel is overigens maar weinig bekend. Wel was het voor Orville Richard Burrell, zoals Shaggy in het dagelijkse leven heet, zijn grote doorbraak in de Verenigde Staten. In Europa leerden we hem al eerder kennen via Oh Carolina waarin zijn kenmerkende ‘toasting-voice’ te horen was. Zijn artiestennaam heeft hij geleend van het karakter uit de Scooby Doo-tekenfilms. Boombastic kwam in de Verenigde Staten tot nummer 3 waar hij in de Nederlandse Top 40 drie weken op nummer 4 stond.

De sample uit Boombastic hoor je terug in Baby Let Me Kiss You dat King Floyd in 1971 uitbracht. Het was ook meteen zijn laatste hit. Floyd dankte zijn succes vooral aan James Brown die vond dat hij met zijn stem dezelfde kwaliteiten had als hij. Na het succes van Baby Let Me Kiss You verdween de zanger langzaam van het podium. In 2000 was er nog een bescheiden comeback met het album Old School Funk. In 2006 overleed Floyd op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl