Original: Cupid’s Chokehold

- Top 40 Original

 Gym Class Heroes
Original: Cupid’s Chokehold

De grote doorbraak van de Gym Class Heroes was er in 2005 met Cupid’s Chokehold.

Met de track lukte het in eerste instantie niet echt. Het album The Paper Chronicles deed dan ook weinig maar met de re-release van As Cruel As School Children werd dat compleet anders. Cupid’s Chokehold verscheen op het label van Pete Wentz en Patrick Stump. Die laatste ken je wellicht van Fall Out Boy en is ook te horen in het refrein van het nummer. De basis van het nummer zit in “Take a look at my girlfriend” met daaromheen Travis McCoy die zijn rhymes laat horen. Het nummer ontstond vrij spontaan tijdens een opwarmsessie voor een optreden. In de video is ook Katy Perry te zien, de toenmalige vriendin van Travis. Haar eerste solosucces zou pas drie jaar later volgen.

Het origineel werd geschreven door Rodger Hodgson en Rick Davies. Het werd één van de grote klassiekers van Supertramp, Breakfast In Amerika. Het werd de titeltrack van het album waarop ook The Logical Song en Goodbye Stranger te vinden zijn. De schrijvers kregen hun inspiratie uit de muziek van The Beatles en de talloze mooie vrouwen die Hodgson zag in Californië waar hij woonde. Davies was het trouwens niet eens met de tekst “Not much of a girlfriend, I never seem to get a lot” maar ondanks de onenigheid besloot hij zich er uiteindelijk bij neer te leggen.

De versie van de Gym Class Heroes werd vele malen succesvoller dan het origineel. In de Top 40 kwam Cupid’s Chokehold tot nummer 9. Breakfast In America strandde in 1979 op nummer 17.

Leuk? Veel meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl