Original: Fire

- Top 40 Original

 Bruce Springsteen Pointer Sisters
Original: Fire

In de Verenigde Staten scoorden de Pointer Sisters al sinds 1973 de ene na de andere hit. Met Fire wisten ze ook in talloze andere landen door te breken.

Fire werd in 1977 gemaakt door Bruce Springsteen. De zanger zou een demo van het nummer naar Elvis Presley te hebben gestuurd. Of hij het nummer ook daadwerkelijk heeft gehoord is niet duidelijk maar Bruce zou weten dat de tape niet bij Elvis is aangekomen voor zijn dood. Feit is dat het niet Bruce Springsteen was met de eerste opname maar wel Robert Gordon. Gordon werkte op zijn album Fresh Fish Special samen met The Jordanaires en laat dat dan nou ook weer de achtergrond-zanggroep van Elvis zijn. Op Fresh Fish Special staat dus de opname van Fire waar Bruce Springsteen zelf de toetsenist is. Bruce liet Fire, net als zeker 51 andere nummers, schieten voor het album Darkness On The Ege Of Town. Wel werden een aantal van die nummers later op het album The Promise gezet.

De Pointer Sisters stonden in 1974 voor het eerst in de Top 40 met Yes We Can Can voordat vijf jaar later ook hier nog elf hits volgden.

Bonnie Pointer was, kort voor het succes van Fire, uit de Pointer Sisters gestapt. Anita en June, twee van de leden van het eerste uur, werkten inmiddels samen met Ruth. Fire was dan ook de start van een internationaal succes. Zo volgden ook Happiness, Jump en Automatic.

Fire stond in 1979 vier weken op nummer 1. In de Verenigde Staten bleef de track steken op nummer 2 waar het in het Verenigd Koninkrijk zelfs niet hoger dan nummer 34 wist te komen.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits check je op originelehits.nl