Original: Good To Go

- Top 40 Original

 Flamman & Abraxas
Original: Good To Go

In tegenstelling tot de nummers van Party Animals en Technohead werd Good To Go een release onder hun eigen naam – Flamman & Abraxis.

Good To Go is gebaseerd op The Barber Of Seville – Overture van Gioachino Rossini uit 1816. De opera Il Barbiere Di Siviglia werd op 20 februari van dat jaar voor het eerst uitgevoerd in Rome. Rossini schreef het nummer als 24-jarige en het wordt gezien als een meesterwerk in de operawereld. Tweehonderd jaar later wordt het nog steeds opgevoerd.

Flamman & Abraxis zullen ongetwijfeld hebben geluisterd naar Hysteria (There;s No Reason To Be Disturbed) van Hysteria. De track uit 1992 heeft de typische sound die ook op hits als James Brown Is Dead (L.A. Style) te vinden is. Een ander deel van Good To Go is te vinden in 20 Minute Workout van DJ Kool uit 1994. De rapper maakte in ons land furore met Let Me Clear My Throat. 20 Minute Workout duurt, in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, slechts zes minuten en is een liveopname van een show in Richmond.

Good To Go werd gebruikt als titeltrack bij de film Naar De Klote. Flamman & Abraxis scoorden in 1997 nog twee top 10-hits met I’ll Be Your Only Friend (#4 en hun grootste hit) en I Need Love (#9).

Wil je meer lezen en horen over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl