Original: Hi! My Name Is Slim Shady

- Top 40 Original

 Eminem
Original: Hi! My Name Is Slim Shady

In 1999 beleeft Eminem zijn wereldwijde doorbraak met Hi! My Name Is Slim Shady. Het nummer doet flink wat stof opwaaien omdat hij met het nummer zijn moeder in een kwaad daglicht plaatst.

De oorsprong van het nummer vinden we in 1975 in een instrumentaal stukje van I Got The van Labi Siffre, te horen rond 2 minuut 30. Het is een opvallende keuze omdat Eminem juist in zijn beginperiode behoorlijk afgeeft op de homoseksuele medemens. Labi Siffre stak zijn geaardheid niet onder stoelen of banken en hij was bijzonder ontstemd bij het horen van de teksten. Hij liet een deel van de tekst aanpassen waardoor ze minder homofoob werden.

Vóór de officiële release was er van Hi! My Name Is Slim Shady een nog veel explicietere versie te vinden. Die is echter nooit uitgebracht. Eminem maakte de track met Dr. Dre die later liet weten dat de opnames van het nummer slechts twee uur duurden. Binnen vijf seconden na het starten van de opname kwam Eminem al met ‘Hi… my name is…’ en dat stukje tekst blijft nog steeds rondzingen.

In het Verenigd Koninkrijk kwam Hi! My Name Is Slim Shady op nummer 2 waar de track in Nederland strandde op nummer 12.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl