Original: Jive Talkin’

- Top 40 Original

 Boogie Box High Bee Gees
Original: Jive Talkin’

Het is de vervormde stem van George Michael die je hoort op Jive Talkin’ van Boogie Box High. In 1987 werd het een top 6-hit in de Top 40.

Boogie Box High was een project van Andros Georgiou die zijn wereldberoemde neef had betrokken bij het project. George zelf wilde er geen credits voor krijgen. Oorspronkelijk was het Barry Gibb die in 1975 de leadzang voor zijn rekening nam. Het typische ritme op Jive Talkin’ is afgeleid van de autobanden die op de verschillende wegdelen van de Biscayne Bridge bij Miami een typisch geluid maakten. De Bee Gees maakten er hun eerste discotrack mee en de track kreeg een plekje op het succesvolle Saturday Night Fever-album. Op Jive Talkin’ is ook Blue Weaver te horen die met zijn typische keyboard-sound een belangrijke bijdrage leverde. In de Verenigde Staten werd Jive Talkin’ een nummer 1-hit waar het in Nederland niet verder dan nummer 23 wist te komen.

Andros Georgiou was steevast bij de belangrijke momenten van George Michael aanwezig. In ruil voor die support kreeg hij bijvoorbeeld ook de nummers Golden Soul en Soul Boy waar die tracks in 1983 niet op het Wham!-album Fantastic kwamen. Nick Heyward was de andere zanger in het Boogie Box High-project. Jive Talkin’ overtrof met afstand het succes van het origineel en kwam in 1987 tot nummer 6.

Boobie Box High bracht in 1989 één album uit: Outrageous.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl