Original: Life Is Like A Dance

- Top 40 Original

 DJ Paul Elstak
Original: Life Is Like A Dance

Paul Elstak maakt in 1995 zijn solodebuut in de Top 40 met Life Is Like A Dance.

De dj begint zijn muzikale loopbaan in 1987 achter de draaitafels van de Rotterdamse discotheek BlueTiek-in. Hij leert daar ook Peter Slaghuis kennen die hem de fijne trucs van het vak bijbrengt. De twee werken in 1991 samen als Holy Noise als ze James Brown Is Still Alive in de Top 40 brengen. Slaghuis zelf heeft daar weinig van mee kunnen krijgen want twee maanden voordat de track in de Top 40 komt overlijdt hij bij een ongeval op de A2.

De dj en producer begint in 1992 het eerste hardcore platenlabel Rotterdam Records op. Daar verschenen in die tijd de tracks van onder meer Euromasters en de Rotterdam Termination Source.

Paul Elstak komt solo in 1995 voor het eerst in de Top 40 met Life Is Like A Dance, een remake van het nummer dat DJ Dougal en Symphony in 1993 uitbrengen. Dougal startte in de acidhouse-stroming maar besloot op te schuiven naar het genre van de hardcore dat snel aan terrein won. Elstak sloeg de handen ineen met Koen Groeneveld, Addy van der Zwan en Jan Voermans om van het nummer een radiovriendelijke versie te maken. Die kwam tot plek 9 in de Top 40.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je hier.