Original: Music Sounds Better With You

- Top 40 Original

 Stardust
Original: Music Sounds Better With You

Stardust was een eenmalig project en leverde met Music Sounds Better With You een Top 40-hit op die tot plek 13 kwam.

Stardust was een Frans gelegenheidstrio bestaande uit Daft Punk’s Thomas Bangalter, DJ Alan Braxe en zanger Benjamin Diamond. Het nummer kreeg aanvankelijk een vrij anonieme release via Bangalter’s eigen Roule-label. Toch bereikte het verscheidene clubs op Ibiza en was een release via het grote Virgin Records het gevolg. Er volgde ook een aanbieding van 3 miljoen Britse ponden als er een volledig album zou uitkomen. Bangalter besloot al te bedanken voor een vervolg.

De oorsprong van het nummer vinden we in Fate dat in 1981 door Chaka Khan werd opgenomen. Het instrumentale begin is zonder twijfel het stuk dat Stardust heeft gebruikt. Het nummer stond op het derde studioalbum van Khan waarvan de titeltrack What Cha’ Gonna Do en We Can Work It Out al singles verschenen. Fate wist, zonder single te zijn, nog op verschillende verzamelaars een plek te krijgen.

In 1997 besloten Jess & Crabbe, een Frans dj-duo, aan Alan Braxe om hen te vergezellen bij een optreden. Braxe nam ook Bangalter mee om op zijn keyboard te spelen en Benjamin Diamond vergezelde hem op zijn beurt weer voor wat vocalen. De gelegenheidsgroep liet een nieuw nummer horen op de instrumentale basis van Fate. Braxe vertelde in 2012 aan Future Music dat de E-MU SP1200-sampler bomvol met Chaka Khan-samples zat. De drums kwamen uit de Roland TR-909 en verder werd ook met de Korg Trident en een Rhodes-piano gewerkt.

Stardust werkte wel degelijk aan meerdere nummers maar tot een opvolger van Music Sounds Better With You kwam het niet. De track werd een nummer 1-hit in Spanje en Griekenland en stond ook in de top 3 van onder meer het Verenigd Koninkrijk, Canada en Italië.

Veel meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl