Original: Saving All My Love For You

- Top 40 Original

 Whitney Houston
Original: Saving All My Love For You

Het had niet veel gescheeld of we hadden Saving All My Love For You van Whitney Houston nooit gehoord.

De moeder van Whitney was geen fan van het nummer toen er in 1985 plannen waren het op te nemen. Het thema, een relatie met een getrouwde man, was niet zo handig. Uitgerekend Whitney zelf had nou net een affaire gehad met een getrouwde man.

Saving All My Love verscheen uiteindelijk toch en leverde Whitney zelfs haar eerste Grammy Award op. Het werd een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk waar het succes in ons land beperkt bleef tot een twaalfde plek. Richard Marx speelde op de keyboards en Tom Scott, lid van The Blues Brothers, bespeelde de saxofoon.

Het nummer was daadwerkelijk al zeven jaar oud toen Whitney het opnam. Marilyn McCoo en Billy Davis maakten in 1978 hun opname. De twee, getrouwd, kregen de tekst van het schrijversduo Goffin & Messer. Het was die laatste die Whitney hoorde zingen op The Greatest Love Of All en meteen wist dat hij Saving All My Love For You onder haar aandacht moest brengen. Hij verkocht het door te stellen dat het beslist een nummer was waar vrouwen van moesten huilen.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits check je op originelehits.nl