Original: Smooth Criminal

- Top 40 Original

 Alien Ant Farm Michael Jackson
Original: Smooth Criminal

Uit het niets was daar ineens de nu-metalband Alien Ant Farm met een remake van een Michael Jackson-hit.

De clip kenmerkte zich door een enorme energie en binnen no-time ging de clip viral via Twitter. De Alien Ant Farm-uitvoering was nooit als parodie bedoeld maar kwam zo wel over. Eerder al coverde de band Smooth Operator van Sade en die versie kreeg een compleet ander gevoel dan de hardere remake van Smooth Criminal. De maker van het nummer, Michael Jackson, vond de versie wel okee. Michael had wel een issue met een kind dat een marker droeg in de clip. Dat element werd er uitgehaald en toen hij die versie zag besloot de King Of Pop dat de eerste versie toch beter werd.

Smooth Criminal werd vooral bekend door de zin “Annie Are You OK, Are You OK, Annie”. Een zin die hij leende uit een reanimatie-oefening waarbij je met die bewuste zin de pop moest aanspreken. Michael schreef het nummer zelf over een fictief individu met criminele trekjes. Zelf is hij in het nummer de toeschouwer en het stuk waarin hij vooroverbuigt onder een hoek van 45 graden is fenomenaal. Wel blijkt de zanger patent te hebben op de speciale schoenen die hij hiervoor liet ontwikkelen. De inspiratie kwam trouwens uit de Fred Astaire-film ‘The Band Wagon’.

In 2011, Twee jaar na het overlijden van Michael Jackson, werd Alien Ant Farm uitgenodigd door de familie om te spelen tijdens een Tribute-concert in Wales. De band kwam nog wel met een aantal volgende singles maar een hit bleef uit. Recent waagden ze zich aan een coverversie van de Wham!-hit Everything She Wants.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.