Original: Street Tuff

- Top 40 Original

 Double Trouble
De Top 40 Original van deze week neemt je mee naar het einde van de jaren tachtig met Street Tuff.

De Top 40 Original van deze week neemt je mee naar het einde van de jaren tachtig met Street Tuff.

Double Trouble was een Brits producerstrio. In juli scoort het drietal met Just Keep Rockin’ een eerste Top 40-hit. De track staat twee weken op nummer 4 en krijgt met Street Tuff een opvolger die het zelfs vier weken op plek 4 weet vol te houden. Op beide hits krijgen ze de hulp van Rebel MC.

het zelfs vier weken op plek 4 weet vol te houden. Op beide hits krijgen ze de hulp van Rebel MC. De oorsprong van Street Tuff ligt al ruim twintig jaar eerder in 54-46 That’s My Number van Toots & The Maytals. De track bracht destijds in 1968 de reggae tot buiten de landsgrenzen van Jamaica. Muzikaal gezien was de track zeer bepalend in de geschiedenis. Fred Hibbart schreef het nummer rond zijn gevangenisstraf voor het bezit van wiet. 54-46 was het nummer dat hij als gevangene droeg. De baslijn van zijn nummer kreeg in Street Tuff een bepalende rol, net als de ‘yeah’-sample die uit het origineel van 1968 stamt. Later speelden onder meer ook Aswad, Vanilla Ice en ook Kenny B. leentjebuur.

In Street Tuff hoor je ook Skank In Bed uit 1972 van Scotty & Lorna. Het gesproken woord uit dat nummer is zo halverwege (rond 1 munuut 40) terug te horen.

Leuk om te grasduinen in de historie van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl