Original: Summer In The City

- Top 40 Original

 Joe Cocker
Original: Summer In The City

In 1994 brengt Joe Cocker een cover van een, op dat moment, 28 jaar oude hit uit.

In 1965 ontstaat The Lovin’ Spoonful in New York nadat de groep The Mugwumps uit elkaar was gevallen. Een deel ging verder als The Mamas And The Papas en een deel ging verder in The Lovin’ Spoonful. Na de release van Do You Believe In Magic en Daydream door met Summer In The City. Het nummer gaat over de drukte in de stad waar het zomers echt zinderend heet kan zijn. Het stadse geluid wordt nog eens extra benadrukt door de verschillende toeters en claxons. Summer In The City bereikt in 1966 de tweede plek in de Top 40 en zou de enige top 10-hit van de groep blijven.

Van het nummer zijn talloze covers gemaakt, waaronder door onder meer BB King, Quincy Jones, The Drifters en The Flying Pickets. Cocker plaatste het nummer op het album Have A Little Faith In Me. De titel is een cover van de hit van John Hiatt. In het jaar van de release van dat album, 1994, stond Joe Cocker als een van de weinige artiesten voor een tweede keer op het Woodstock-festival. Zijn Summer In The City werd de 13e Top 40-hit voor Joe Cocker en die kwam tot nummer 21.

Ook na Cocker verscheen nog een pak covers van Summer In The City via onder meer The Stranglers, Joe Jackson, Butthole Surfers en Isaac Hayes.

Leuk om te lezen over de oorsprong van hits? Check dan ook eens de website originelehits.nl.