Original: The Price Of Love

- Top 40 Original

 Bryan Ferry
Original: The Price Of Love

Naast succes met Roxy Music wist de leadzanger ook solo menig hit te scoren.

Nadat Bryan Ferry in 1973 de Top 40 weet te bereiken met A Hard Rain’s A-Gonna Fall weet de Britse zanger drie jaar later een hit van jewelste te scoren met Let’s Stick Together. De opvolger daarvan is The Price Of Love dat meteen zijn volgende top 10-hit zou worden. Na The Price Of Love volgden er nog vijf solo-hits maar die bleven buiten de top 10 hangen.

De tracks van Extended Play, vier om precies te zijn, werden toegevoegd op het album Let’s Stick Together dat het derde soloalbum van Ferry werd. The Price Of Love kwam oorspronkelijk uit 1965 en werd opgenomen door The Everly Brothers. De broers Don en Phil scoorden er in het Verenigd Koninkrijk een top 2-hit mee. Dat was veel meer dan ze er in de Verenigde Staten mee wisten te bereiken waar het buiten de Billboard Hot 100 bleef (nummer 104).

The Price Of Love kreeg in 1969 een bijzondere cover in de uitvoering van Status Quo waarbij Bob Dylan op de mondharmonica te horen is. Ook zijn er versies van Poco, The Levellers en Robson & Jerome.

Nog meer over de achtergrond en oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl