Original: Whatcha Say

- Top 40 Original

 Jason Derulo
Original: Whatcha Say

In 2009 maakt Jason Derulo zijn debuut in de Top 40 met Whatcha Say.

Joel Desrouleaux bracht met het nummer een eerste single van zijn debuutalbum Jason Derulo uit. De track weet in het Verenigd Koninkrijk een top 3-hit te worden en komt in de Amerikaanse hitlijst zelfs op nummer 1. In de Nederlandse Top 40 is het debuut wat meer bescheiden twaalfde plek.

Het origineel van de track stamt uit 2005. Het nummer is een acapella-track van Imogen Heap die op Hide And Seek een vervormde stem heeft. Een passende werkwijze die aansluit bij het thema van het nummer: het verlies van een dierbare. Het nummer kreeg extra aandacht bij het slot van de tv-serie The O.C. Derulo liet weten, als muziekliefhebber, een album van Heap te hebben bemachtigd. Hij liet het nummer horen aan zijn producer en de rest is geschiedenis.

Jason Derulo zingt op zijn versie over het flirten met een vrouw zonder dat de huidige relatie er iets van weet. Derulo biecht de flirt op en wil het ook goedmaken. Als schrijver van de Derulo-versie werd ook Sean Kingston betrokken. De zanger van onder meer Beautiful Girls zou het nummer in eerste instantie ook gaan opnemen.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl