Original: You Keep Me Hangin’ On

- Top 40 Original

 Kim Wilde
Original: You Keep Me Hangin’ On

Tussen 1981 en 1983 scoorde Kim Wilde vijf opeenvolgende top 10-hits. In 1987 doet de Britse een hernieuwde poging met een cover.

Oorspronkelijk verscheen het nummer in 1966 van de hand van het Motown-schrijverstrio Holland-Dozier-Holland. Die namen het op met The Supremes die ze voor de gelegenheid vergezelden van Robert White (The Funk Brothers) op gitaar. De damesgroep rond Diana Ross wist zo voor een achtste keer een nummer 1-hit te pakken in de Billboard Hot 100.

You Keep Me Hangin’ On is het, misschien wel trieste, verhaal van een vrouw die moet ervaren dat de liefde van haar man is verdwenen. Toch ontbreekt het aan het lef om de relatie te beëindigen. Het nummer werd later ook gecoverd door onder meer Rod Stewart, Vanilla Fudge en Madness.

Na het origineel wist ook de versie van Kim Wilde een nummer 1 te worden in de Verenigde Staten en dat blijft een zeldzaamheid. Diana Ross bleek overigens minder gecharmeerd van de nieuwe uitvoering. In haar thuisland bleef You Keep Me Hangin’ On steken op nummer 8 waar het in de Top 40 zelfs niet verder wist te komen dan nummer 17. Die plek was dan overigens wel weer hoger dan het origineel van The Supremes want die kwam destijds zelfs niet verder dan nummer 26.

Veel meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl