Originals: Cats In The Cradle

- Top 40 Original

 Ugly Kid Joe
Originals: Cats In The Cradle

In 1992 scoort Ugly Kid Joe een eerste Top 40-hit en die weten ze een klein jaar later een vervolg te geven met Cats In The Cradle.

Ugly Kid Joe trok de eerste single van het album America’s Least Wanted. Cats In The Cradle, de tweede hit van de Amerikaanse band, is oorspronkelijk opgenomen door Harry Chapin die dat in 1974 deed. Het werd een Amerikaanse nummer 1-hit waar het in ons land nauwelijks wist op te vallen. Cat’s In The Cradle gaat over een relatie tussen vader en zoon die weinig tijd voor elkaar vrij kunnen maken. Ook is werk niet belangrijker dan familie, zo luidt de boodschap. Chapin kreeg de inspiratie voor het nummer uit een gedicht van zijn vrouw Sandy. Hij nam het nummer op met zijn eigen band en zoon Josh.

Ugly Kid Joe bracht een aantal aanpassingen. Zo mist in de titel de apostrof en zingt Whitfield Crane over de ‘man on the moon’ waar het origineel het over de ‘man in the moon’ heeft. De leadzanger van de groep deed dat ongetwijfeld met opzet want hij kende het nummer maar al te goed uit zijn jeugd. De versie van Ugly Kid Joe werd dus wel een hit. In landen als Duitsland, Portugal, Australië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten stond het in de top 10 waar het in de Top 40, met een bereikte 14e plek, wat achter bleef.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.