Originals: Don’t Let The Sun Go Down On Me

- Top 40 Original

 George Michael Elton John
Originals: Don’t Let The Sun Go Down On Me

Zeventien jaar nadat het origineel op nummer 24 kwam scoort Elton John met een live-versie van Don’t Let The Sun Go Down On Me zijn tweede nummer 1-hit.

Elton John maakte zijn eerste versie van Don’t Let The Sun Go Down On Me met Beach Boys' Brian Wilson en Bruce Johnson als achtergrondzangers. Dat was ook een nadrukkelijke wens nadat hij en Bernie Taupin zich vooral door hun muziek hadden laten inspireren. De opnames van de single gingen niet al te best want Elton wist het juiste gevoel en het juiste geluid niet te produceren.

De goede vriendschap tussen Elton John en George Michael brengen de twee samen op een podium in Londen tijdens zijn laatste concert van de Cover To Cover-tournee. In 1985 hadden John en Michael Don’t Let The Sun Go Down On Me al eens samen gezongen op Live Aid en sindsdien zette George het nummer geregeld op zijn speellijst. De opname uit 1991 werd voor Elton John zijn tweede nummer 1-hit en stond daar 8 weken, nét een weekje meer dan Nikita de Top 40 had weten aan te voeren. Voor George Michael werd het al zijn zesde nummer 1-hit waar Don’t Let The Sun Go Down altijd zijn grootste van 27 Top 40-hits is gebleven.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl