Originals: Gettin’ Jiggy Wit It

- Top 40 Original

 Will Smith
Originals: Gettin’ Jiggy Wit It

Na Men In Black wist Will Smith in 1998 voor de tweede keer een top 10-hit in ons land te scoren.

Na vijf hits met het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince begon Will Smith zijn sololoopbaan in de Top 40 met de top 2-hit Men In Black. Na Just Cruisin’ belandde hij in 1998 opnieuw in de top 10 met Gettin’ Jiggy Wit It.  

In de track zijn twee bekende samples terug te horen. Zo is het ‘nanana-na-na-nana’ afkomstig uit Sang And Dance dat in 1972 door Bar-Kays werd opgenomen. Die groep raakte in een klap bekend toen Otis Redding hen vroeg om zijn vaste begeleidingsband te worden. Vier van de leden en Redding kwamen niet veel later, op 10 december 1967, om het leven bij een vliegtuigongeluk. Trompettist Ben Cauley en bassist James Alexander zaten in een ander vliegtuig en de twee vormden een nieuwe Bar-Kats. Cauley werkte overigens niet mee aan Sang And Dance want hij vertrok al in 1971.

De strijkpartijen zijn afkomstig uit een iets recenter nummer en zijn te horen in He’s The Greatest Dancer, de hit van Sister Sledge uit 1979. Nile Rodgers en Bernard Edwards werkten in die periode aan een compleet album van de zussen, We Are Family. Op dat album staan ook de titelsong, Thinking Of You en Lost In Music. Daarmee werden vier van de acht nummers van dat album een hit.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl