Originals: Hot Hot Hot

- Top 40 Original

Originals: Hot Hot Hot

Zanger en acteur David Johansen was één van de oprichters van de cultgroep New York Dolls en scoorde zelf in 1989 een hit in ons land.

Die hit scoorde Johansen niet als zichzelf maar onder het pseudoniem van Buster Pointdexter. De acteur had in 1988 een bioscoopsucces te pakken met Scrooged, waar hij met Bill Murray in te zien was. De contacten die hij op de set had opgedaan kwamen handig uit voor de videoclip want daarin is Bill Murray te zien. Zijn versie van Hot Hot Hot stond aan het einde van de zomer van 1989 in de Top 40 en piekte twee weken op de achtste plek.

Het origineel stamt uit 1982 en werd gemaakt door Arrow, de artiestennaam van Alphonsus Cassell. Origineel begon hij vooral met salsa- en calypsomuziek voordat hij met zijn broer Justin het nummer Hot Hot Hot schreef. Een enorme hit werd het niet met ‘slechts’ een 59e plaats in het Verenigd Koninkrijk. Maar bekend dan weer wel want het werd een officieus thema van het WK Voetbal dat in 1986 in Mexico werd gebruikt.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.

Deze en nog veel meer lekkere zomerhits hoor je via onze playlist Top 40 Hitdossier Zomer op Spotify. Daar vind je bij Top 40 Hitdossier de lekkerste verzamelingen van hits uit de Enige Echte.