Top 40 Original: I’m Ready

- Top 40 Original

 Bryan Adams
Top 40 Original: I’m Ready

In 1998 is Bryan Adams toe aan zijn 14e Top 40-hit. Hij had het nummer al opgenomen nog voordat hij zijn eerste succes in Nederland boekte.

Bryan schreef het nummer in 1979 samen met Jim Vallance. Ian Lloyd nam het nummer op. De zanger was oorspronkelijk soloartiest voordat hij in de eerste helft van de zeventiger jaren met Michael Brown in de groep Stories speelde. De groep scoorde een nummer 1-hit met de nummer 1-hit Brother Louie, oorspronkelijk van Hot Chocolate en in ons land bekender als Julie July van Bert Heerink.

Ian Lloyd vervolgde zijn muzikale pad vooral als sessiemuzikant en hij was te horen als achtergrondzanger van onder meer Foreigner, Yes en Survivor. In 1979 neemt hij I’m Ready op voor zijn album Goose Bumps. Zelf neemt Adams het nummer in 1983 op voor zijn derde album Cuts Like A Knife. Pas in 1998 wordt besloten het nummer van Adams uit te brengen nadat hij het in 1997 op zijn album Unplugged heeft gezet. Aan de opname van I’m Ready werkte ook het orkest van Michael Kamen mee en is Davy Spillane als fluitist te horen.

Meer lezen over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl