Artiestafbeelding Andy Gibb

Andy Gibb

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 05-03-1958

Sterfdatum 10-03-1988

Officiële websitehttp://www.brothersgibb.org/andygibb.html

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  15 weken in Top 40
  •  185 punten
  •  #3186 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Andrew Roy (Andy) Gibb was eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool. Hij was de jongste broer van Barry, Robin en Maurice, leden van de popgroep The Bee Gees. 
 
Andy Gibb kreeg succes in 1977, toen zijn singles I Just Want To Be Your Everything en (Love Is) Thicker Than Water de eerste plaats bereikten in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het volgende jaar bereikte hij dat ook met Shadow Dancing. Daarmee was Gibb de eerste soloartiest die met zijn eerste drie singles die plaats bereikte. Dit record werd pas in 1991 gebroken door Mariah Carey. In Nederland bleef het succes in de Top 40 beperkt tot 3 kleine Top 40-noteringen.

Begin jaren 80 was hij regelmatig in het nieuws door zijn relatie met Dallas-actrice Victoria Principal. Hij nam ook nummers op met Olivia Newton-John. Met het einde van het discotijdperk raakte ook de carrière van Andy Gibb in het slop. Hij speelde in musicals en presenteerde een aantal televisieprogramma's, maar haalde niet meer de roem uit de jaren zeventig.

Op het persoonlijke vlak kreeg hij grote problemen: hij werd behandeld wegens een cocaïne-verslaving en werd in 1987 bankroet verklaard. Daarna leek hij uit het dal te komen: hij nam met zijn broers enkele demo's op met de bedoeling dat hij hun groep zou komen versterken. Tevens was hij bezig met een nieuw album, waarop onder andere de track Man On Fire zou komen te staan.

In maart 1988 kreeg hij last van een verwaarloosde hartkwaal, vijf dagen na zijn dertigste verjaardag. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Facebook