Artiestafbeelding Berlin

Berlin

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://www.berlinpage.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  20 weken in Top 40
  •  532 punten
  •  #1433 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige New Wave band werd opgericht in 1978 bestaande uit John Crawford (basgitaar), Terri Nunn (zang), David Diamond (keyboard), Ric Olsen (gitaar), Matt Reid (keyboard) en Rod Learned (drums). De naam is gekozen vanwege de Europese en exotische uitstraling die ze wilden geven.


In 1979 komen ze met hun debuutsingle A Matter Of Time. De single werd in 1980 nogmaals uitgebracht met een andere zangeres, Virginia Macolino. Zij is ook te horen op het debuutalbum Information dat in 1980 verscheen. Terri Nunn had tijdelijk de band verlaten om een acteercarrière te starten. Zo deed zij auditie voor de rol van Leia Organa uit de film Star Wars. Later in de jaren ‘80 komt Nunn weer terug bij de band.
 
In 1986 scoren zij hun tot nu toe grootste hit met de single Take My Breath Away. Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de film Top Gun en wordt een wereldwijde hit.
 
In 1987 gaat de band uit elkaar wegens meningsverschillen en gebrek aan succes.
 
Terri Nunn’s soloalbum Moment Of Truth verschijnt in 1991.
 
Nunn behield de wettelijke rechten op het gebruik van de bandnaam en blaast Berlin nieuw leven in met een andere samenstelling.
 
In het tv-programma Bands Reunited kwamen alle originele leden van Berlin nog een keer samen om een optreden te verzorgen in The Roxy in California.
 
In 2013 verscheen het zevende studio album Animal.
 
In augustus 2016 kondigt Terri aan in een interview met The Washington Times dat Berlin (Crawford, Nunn en Diamond) bezig is met nieuw materiaal, het plannen van een nieuw album en een tournee in 2017.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
punten

Social media


Twitter

Facebook