Artiestafbeelding Gucci Mane

Gucci Mane

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 12-02-1980 (42 jaar)

Officiële websitehttp://guccimaneonline.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  153 punten
  •  #3462 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Radric Delantic Davis begint als 14-jarige tiener met rappen. In 2005 brengt hij in eigen beheer zijn debuutalbum Trap House uit, dat een jaar later wordt gevolgd door Hard To Kill. Met Freaky Gurl scoort hij een bescheiden hit in de Amerikaanse Hot 100. Van dat nummer wordt een officiële remix gemaakt met Ludacris en Lil Kim dat later op zijn officiële debuutalbum Back To The Trap House (2007) verschijnt.


In 2009 verschijnt bij Warner Music zijn tweede album, The State vs. Radric Davis. Op dat album staat dan zijn grootste succes, Wasted, dat in de singlelijst van de V.S. de 36e plaats weet te bereiken.

Als Mane een tijdje in de gevangenis heeft gezeten komt zijn album The Appeal: Georgia’s Most Wanted uit, waarvoor hij samenwerkte met onder meer Swizz Beats.

In 2016 zit Mane opnieuw achter de tralies en direct bij zijn vrijlating verschijnt bij Atlantic Records zijn single First Day Out Tha Feds. Vrij snel daarna kondigt hij zijn dan al weer negende studioalbum Everybody Looking aan dat op 22 juli verschijnt. Ook lanceert hij zijn eigen kledinglijn, Delantic. In november scoort hij, samen met Rae Sremmurd, zijn eerste nummer 1-hit in de Verenigde Staten met Black Beatles. In de zomer van 2017 werkt hij mee aan Down (Fifth Harmony) en Fetish (Selena Gomez) waarna hij in februari 2018 met de Duitse dj Felix Jaehn de track Cool aflevert. In september maakt hij met Bruno Mars en Kodak Black de single Wake Up In The Sky. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter

Facebook