Artiestafbeelding John Martin

John Martin

Land Zweden

Geboortedatum 22-08-1980 (42 jaar)

Officiële websitehttp://www.johnmartinofficial.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  44 weken in Top 40
  •  660 punten
  •  #1121 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

John Martin Lindström wordt in 2010 ontdekt door Axwell die hem vraagt mee te werken aan de track Save The World Tonight. John Martin schrijft mee aan het nummer van de Swedish House Mafia en zingt het nummer ook in. De zanger krijgt weliswaar geen officiële credit op de single maar het nummer bereikt wel de 6e plaats in 2011. 

 
Ook Avicii is onder de indruk van John Martin en vraagt hem mee te schrijven aan Fade Into Darkness, waarmee de Zweedse producer later dat jaar op nummer 27 komt. In 2012 werkt John Martin opnieuw samen met de Swedish House Mafia op Don’t You Worry Child. Nu staat zijn naam wel op de hoes en daarmee is formeel ook zijn eerste top 5-hit een feit. Een jaar later staat John Martin met Reload, waarop hij de vocalen levert voor Sebastian Ingrosso en Tommy Trash, vijf weken in de Tipparade. 
 
In het voorjaar van 2014 verschijnt zijn eerste eigen single, Anywhere For You.
 
In het voorjaar van 2016 werkt hij voor Martin Garrix, samen met zijn schrijf- en productiemaatje Michel Zitron, mee aan de track Now That I've Found You. Ruim vier jaar later volgt opnieuw een samenwerking met de Nederlander op Higher Ground. Eind 2021 levert hij weer een bijdrage aan de track Won’t Let You Go van Martin Garrix, ditmaal werkt ook het duo Matisse & Sadko mee aan de track.

Social media


Twitter

Facebook