Top 40

week 29 (17 juli 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
14
19
7
Details OneRepublic - Run
197
14
102
15
15
3
Details Måneskin - Beggin'
153
15
71
19
14
10
Details Coldplay - Higher Power
1410
 
11
248
27
29
4
Details Remme - The Moment
294
27
39
38
28
19
Details Suzan & Freek - Goud
2819
 
2
596
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


17 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Stefan Bona
Stefan Bona  - 
Hmm... Purple Disco Machine met Fireworks vloog tot twee keer toe naar de nummer 1 positie in de tipparade en wordt regelmatig op Qmusic gedraaid. Nu opeens is de plaat helemaal verdwenen. Jammer was echt een lekker nummertje. Ook Master KG met Shine your light lukt het maar niet. Misschien was het weer nog wel niet zomers genoeg!
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ MrMusicSteijl, de Top 40 laat niet alle hits zien maar wel de grootste. De muziekindustrie is enorm versnipperd.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Frankly: dat is een terechte opmerking. Als de radio ze ook niet oppikt en daarmee bekend maakt, dan valt er ook weinig te streamen. Als klein voorbeeld zou ik de Duitse zender SWR3 (combinatie van Radio 2 en Radio 3) willen noemen, een zender waar je de popmuziek zoals in de Top 40 hoort, uiteraard Duitstalige POPmuziek, maar zeker ook Franse, Spaanse en Italiaanse.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Leuk dat Enrique Iglesias toch nog AS is geworden en dat Ed Sheeran de koppositie te pakken heeft. Al loert gelijk de concurrentie van The Kid Leroi met Justin Bieber. Goed nummer, maar voorspelbaar commercieel. Opvallend dat de nieuwe van Imagine Dragons maar twee plaatsen stijgt, maar zo begon Justin Wellington een aantal weken geleden ook :) Het nummer van Shouse had wel hoger mogen binnenkomen, maar ben al blij met de Top 40 notering. Ook mooi dat Onerepublic, P!nk en Dua Lipa met een stip stijgen. En qua goede nummers zouden Måneskin, Coldplay, Tom Grennan / Calvin Harris en Antoon persoonlijk wel wat hoger mogen staan. Niettemin een aardig lijstje deze week!
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
@Nour Die zag ik niet aankomen
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS = ME PASE - Enrique Iglesias feat. Farukko
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Mr Music Steijl, je vergeet er bij te zeggen dat die anderstalige tracks ook niet in grote getale gestreamd worden.
Top 40 profiel van Pimm van Hest
Pimm van Hest  - 
@marco Dan kan het nog steeds een grote hit worden, tóch?!
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Aan de ene kant vind ik het wel leuk dat de lijst beweeglijker is dan de afgelopen jaren, aan de andere kant vind ik het ook wel jammer, want de grafieken zien er nu minder mooi uit.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Richard: dat zie ik ook zo. De Lijst was veel beweeglijker en diverser. Nu te veel station colouring, waarbij geen ruimte is voor iets "anders" laat staan eens een andere taal. We missen hier echt veel leuke hits die in het Duits, Frans of Italiaans gaan. Die worden uit principe niet gedraaid.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ik vind het eigenlijk niet zo tof dat de laatste paar weken/maanden veel tracks opeens keihard wegvallen! Kunnen ze niet gewoon wat geleidelijker zakken of wat rustiger ofzo! maar ja de oorzaak weet ik wel, dat is de airplay. zoals Bed en Little Bit of Love die zijn volgens mij in een klap van A naar C rotatie gegaan maar waarom!?
Top 40 profiel van Marco Oussoren
Marco Oussoren  - 
@Pimm van Hest Trompetisto is meer iets voor het foute anthem 2022
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Gelukkig is Olivia van de #1 af. Ik vind haar een beetje overschat. Maar goed, het zij zo. Velen zullen Ed Sheeran ook wel overschat vinden, net als Justin Bieber. Gelukkig draait de Top 50 niet om de persoonlijke smaak, maar om die van de radio/streaming etc. En wat ik sowieso een leuke ontwikkeling vind, is dat er meer beweging in de lijst komt. We hebben lange tijd gehad dat de lijst muurvast zat en dat singles tot in de lengte der dagen in de Top 40 stonden. Nu maken singles eindelijk weer eens een vrije val of flinke stijgingen. Ikzelf ben opgegroeid in de jaren 80 en dat was het walhalla wat top 40 betreft. Veel verse aanvoer, elke week 5 tot 6 nieuwe binnenkomers en als een single 12 tot 16 weken in de lijst stond, was dat al lang. Ook was de lijst vrij divers. Maar goed daar zal ik jullie verder niet mee vervelen. Maar zoals het nu weer gaat: toppie!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Een interessante lijst. Mr Ed op 1, maar dat was geheel in lijn der verwachting. En terecht. The Kid & The Bieber op 9 binnen, dat is heel hoog en zou daarmee de Gouden Rang in het verschiet liggen?! Of toch Iko Iko?! Wordt spannend en dat is wel leuk. Ook La Lipa zet de versnelling hoger, nu bijna Top 10. One Republic rent ook lekker door. Hopelijk deze beide platen volgende week bij de beste 10. John Mayer zit nog steeds in de stoptrein, mag wat sneller. Coldplay al omlaag, jammer. Evenals de lekkere zomertrack van Noizu. Ava Max blijft langzaam stijgen en ook Pink gaat deze week eindelijk wat sneller. Helaas Imagine Dragons nog niet. Binnenkomers prima in orde. Shouse had ik wat hoger verwacht.
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Mooie lijst inderdaad! Verrast dat Frans Duits zo hoog de lijst heeft moeten verlaten, maar de drie nieuwe binnenkomers die voor hen in de plaats komen zijn alle drie leuk. Onderweg Naar Later kan Goud denk ik niet overtreffen qua punten, maar Stay zou dat wel kunnen doen met Without You, ik denk dat dat de volgende nummer 1 gaat worden na Ed Sheeran. Fijn dat hij de nummer 1 bereikt heeft, ik begon good 4 u net zat te worden. Rise Up, Remember, Heartbreak Anthem en Love Again lekker omhoog, alleen jammer dat DoD, Summer 91 en Hyperventilatie nu al met de weg naar beneden lijken te beginnen. AS misschien voor Alvaro Soler of Enrique Iglesias? De nieuwe Swedish House Mafia is heel anders dan ik had verwacht/gehoopt, dus ik denk dat dat iets te radio onvriendelijk is, zeker voor Qmusic, maar we zullen zien.
Top 40 profiel van Pimm van Hest
Pimm van Hest  - 
Ik hoor nog niemand over Sjaak met Trompetisto. Dat gaat toch een KNALLER van jewelste worden en zou MMe niet verbazen als dit nummer een grote internationale (zomer-) hit gaat worden! Wat jullie? PiMM
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Mooie lijst! Love Toningt binnen, leuk liedje nog wel een beetje wennen, Nial en Anne-Marie gaan heel traag net zoals Ava Max en Imagine Dragons. Suzan & Freek gelijk al op 24 binnen dat is mooi en Remember mag nog een heel stuk hoger. Hartbreak Anthem, One Republic en Dua Lipa knallen ook omhoog! Stay nieuw op 9, wordt dit de nieuwe nummer 1? Iko Iko knalt omhoog en Bad Habits nieuwe #1 mooizo!