Coverafbeelding Bløf - Was Je Maar Hier
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   23 piekpositie
  •   86 punten
  •   2011

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.


Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 4-4-2013}

Ik dacht allang niet meer aan jou
ik was je min of meer vergeten
Maar plotseling vraag ik me af
Waar heb je al die tijd gezeten
Gebroken en gewond
Mis ik jou opeens veel meer dan ik ooit deed

[chorus]:
O-ho, was je maar hier
Was je maar hier met mij
O-ho, was je maar hier
Was je maar hier met mij

Het was geen onverschilligheid
Maar meer hoe voeten soms de wildernis in lopen
En ze brachten mij zo ver
Maar nu, nu stel ik me voor je open
Ver weg en onbekend
Mis ik jou opeens, en ik weet niet waar je bent

[chorus]

Wat een leegte
Tussen jou en mij
We namen afscheid
Dat is vrijheid
Maar nu ik merk
Dat ik de weg kwijt ben,
Zou ik willen
Dat jij me thuis brengt

O-ho, was je maar hier
Was je maar hier met mij
O-ho, was je maar hier
Was je maar hier met mij (hier met mij)

Songinformatie

ArtiestBløf
Titel Was Je Maar Hier
Lengte 06:03
Platenlabel EMI

Positieverloop