Tipparade

week 12 (25 maart 2023)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


40 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Mijn Stemlijst voor de Tipparade (en gelukkig valt er weer veel te kiezen): 1 The National - Tropic morning news | 2 The Chemical Brothers - No reason | 3 Namika & Zaz - Liebe ist... | 4 Acraze - Take Me Away | 5 Kayma - Bad blood. Mijn eigen tip: graag een herkansing voor Froukje met Als Ik God Was :-)
Top 40 profiel van André Kooij
André Kooij  - 
@Ralph Reijnders: dat valt allemaal best mee. Als je Q, 538 (en Sky en Radio 10) bedoelt, begrijp ik je, maar sommoge andere zenders hebben veel meer variatie.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Liever Ed Sheeran als AS in plaats van AEDM. Als was Loreen nog leuker geweest!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@HitZound Klopt, ik dacht echt dat Albin Lee het zou worden, is het toch nog Ed Sheeran geworden als Megahit en ook nog Alarmschijf. Jammer, Ed heeft die push toch niet meer nodig? @Rowan: oké, dan is het dus voortaan AEDM. Maar goed, de nieuwe single valt me wat tegen. Ze zongen bij Beau gisteren ook het nummer 'Stad Amsterdam', dat was pas echt goed! Die kunnen ze beter uitbrengen. Mogelijk de tweede hit? Wat in het vat zit verzuurt niet ;)
Top 40 profiel van Rowan Hartman
Rowan Hartman  - 
@Erik R: Ze heten nu samen AEDM, weliswaar de afkorting van hun namen, maar zo heten ze nu voortaan. Zo staat het ook op de single
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Alarmschijf ook voor Ed Sheeran #zucht #veiligekeus #nietmijnlijstmeer
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound  - 
De Megahit is voor Ed Sheeran met Eyes closed
Top 40 profiel van Ralph Reijnders Reijnders
Ralph Reijnders Reijnders  - 
Nederlandse radio is gewoon heel conservatief. Alleen maar eenheidsworst.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Verwacht dat Alban Lee vanmiddag zal worden uitgeroepen tot Megahit bij 3FM. Mooie plaat met hitpotentie, hopelijk wordt het ook de waarheid. Verder lijkt me dat voor de Alarmschijf Loreen, Acda en de Munnik (waarom noteert de Tipparade hier ineens 'aedm', kan toch gewoon voluit?), Regard & Ella, Pnau met Khalid of wordt het toch weer Ed Sheeran?
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Peter Het betreft de reguliere uitvoering, niet de akoestische.
Top 40 profiel van Peter de Krom
Peter de Krom  - 
Ik heb een vraag vorige week kwam op 28 in de tipparade Albin Lee meldau binnen met Forget about us (accoustic) deze week staat hij op 19 met hetzelfde nummer Forget about us maar nu niet accoustic. welke is nu de juiste of kan iemand mij dit verschil misschien uitleggen?
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
maar he, je kan ook proberen om het voor te stellen in Repeat of Niet. wellicht dat het dan wel wordt geprobeerd op Q. en als het geniet wordt (wat een redelijke kans heeft denk ik zo) dan weten we dat ook weer. Niet geschoten is altijd mis
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
ieder zo hun mening, ik heb het nummer gehoord en ben het niet met je eens, tsja...
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Feit is dat People een dikke hit is in Nederland. Dat hoort dus gedraaid te worden op de radiostations en hoort absoluut een plekje te krijgen in de top 40. Daarnaast is het een zeer radiovriendelijk nummer. Snel draaien aub.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Masis het probleem voor het radiostation is dat het ook een beetje de luisteraars tevreden moet houden. als zij merken dat een nummer niet per se goed aanslaat bij hun luisterpubliek, dan stoppen ze met het draaien van die track (wat ook niet meer dan normaal is). dit zag je bijvoorbeeld met Escapism, ze gingen iets meer uit hun comfortzone en zagen dat hun luistercijfers echt dropten nadat Escapism gedraaid werd. ze zouden gewoon dom zijn als ze het dan op de rotaties blijven houden, ze willen overigens ook hun luisteraars tevreden houden. Ik vind persoonlijk juist dat ze best wel goed op meer alternatievere nummers letten de laatste tijd, zodat ze toch wat anders op de radio hebben, zoals (Nogmaals) Escapism, Creepin, Transmission, Pnau + Kalid als die door Repeat of Niet komt. en zo zijn er recentelijk ook nog wel een aantal anderen zoals bijvoorbeeld Unholy
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Masis Players staat nauwelijks top 100. Heeft juist wel airplay op SLAM!, 3FM en Veronica. People is inderdaad ruim Top 40-waardig
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@masis zit de Q luisteraar te wachten op ieder half uur boef? maar ik ben het wel eens over jvke... hoewel die niet eens de st40 haalde dus tja dat is ook weer wat.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Masis Safaryan Je kunt de vraag ook andersom stellen :Waarom wordt People (op FunX na, en die zitten niet bij de luistercijfers) nergens gedraaid.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@ lol: Waarom niet? Als het hits zijn hoort het toch op de radio? Dus ook Boef en Kevin. Beter dan iedere half uur Davina Michelle die nauwelijks scoort op streaming. Libianca kan prima op de radio. Wat is er mis met dat nummer? Zelfde gold destijds voor Golden Hour. Dikke hit maar niet opgepakt door de radio en dus een flop. Het is heel raar soms allemaal....
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@masis je wilt dus dikke streaming hits op de radio? zal ik dan maar even aan Q vragen of ze de hele dag boef willen draaien? of zullen we lil kleine grijs draaien? of kevin? sommige this zijn juist puur bedoeld voor streaming
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ook vraag ik me dit soms ook af omdat er soms trakc sin de stemlijst staan die best hit gevoelig kunnen zijn maar dan denk ik maar zo er word over de tracks gesproken want je hoort wel eens dat een track op de radio geprimeurt word en volgens mij hebben de radio DJ's hem dan al ene paar dagen eerder kunnen horen dus dan zou dat al aanwijzing moeten egven dat het al wat luister cijfers heeft en op basis daarvan kan men dus gokken dat het hit gevoelig kan zijn. er is zover ik nog weet mar een track geweest waarvan ik mijn twijfel shad en dat was celestial van ed sheeran die pas een week later op dinsdag uit kwam die had van mij dat eerste weekje tip niet nodig gehad de stijging van 3 plaatsen was toen ook opmerkelijk hoog. vraag me ook nog af waarom AEDM zo'n geheim moest zijn???
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Waarom staan Coi Leray, Libianca & Ayra Starr nog niet in de top 40? Doen het alledrie erg goed wat streaming betreft. Of zullen ze de top 40 niet halen puur omdat 538 & Q-music deze topnummers niet draaien? Het begint zo voorspelbaar te worden welke acts de top 40 wel halen en welke niet. Jammer. Ik mis de lijsten uit de periode 1995 tot en met 2008. Wat waren dat geweldige top 40 jaren zeg met veel afwisseling qua nummers. Libianca heeft echt een dikke hit te pakken. Hoezo weigert de radio People te draaien? Snap er echt niks meer van. Zoiets zou in 2002/2003 gelijk op de radio worden gedraaid maar nu gaan ze liever voor Snelle + Suzan en Freek. What happened? Ook Ayra Starr, Shakira, Coi Leray mogen en kunnen prima op de radio. Stuk voor stuk dikke wereldwijde hits.
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Robin De Tipparade is nog steeds een lijst met kanshebbers op een Top 40-notering. Ondanks het feit dat ze dan misschien nog niet verschenen zijn maken ze wel degelijk kans om naar die Top 40 te gaan. Het kan (dus) heel snel gaan.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
Vraag me altijd af waarom tracks in een Tipparade moeten als ze nog niet eens uit zijn? Er gebeurd nog 0,0 mee dus op basis waarvan staan ze in de lijst? Alleen maar om de “hipste” namen te laten binnenkomen.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Alarmschijf dan Loreen, Acda & De Munnik of Ed Sheeran.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Jetze en Thijs: denk dat dat wel helemaal klopt. Op Q-music wordt ook al de hele week gehint op een grote primeur donderdagmiddag 23 maart op de radio. Die hints lijken ook te wijzen op een comeback van Acda en de Munnik. “Jullie gaan op Q-music bekend maken dat jullie weer muziek gaan maken! Alle aanwijzingen van Domien wijzen erop", concludeert bijvoorbeeld een fan op Instagram.
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
Nummer 28 is inderdaad Acda & de Munnik.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik stem trouwens deze week voor: 1. Peter Fox - Weisse Fahnen 2. Mike Posner & Salem Ilese - Howling at the moon 3. Ammar - Geef toch mijn leven terug aan mij 4. Sam Feldt / Jonas Blue - Crying on the dancefloor 5. Berre - Thrill of it all Wellicht kunnen jullie hetzelfde doen :-)
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Nummer 28 is 99% zeker de nieuwe single van Acda & de Munnik die morgen uit gaat komen, officieel wordt het vanmiddag pas bekendgemaakt maar het is al uitgelekt dat ze weer samen muziek gaan maken
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
after midnight 39>40 (staat al 5 weken heel laag genoteerd), NGNDA 36>38 (nog wel goede airplay... A op Q sws), escapism 31>36 (de hype rond de track is verdwenen), sam 30>35, the kid laroi 25>33, 10:35 23>30, opvallende dalers
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
bebe rexha volgende week door. krezip gaat weer net zoals ready for more 10 weken tip halen en dan er uit vallen echt jammer. lekker bezig loreen!! #25 zou zomaar ie skunenn worden. #26 geen idee. #27 geen idee. #28? wat?? hoezo is? wat kunnen heir redenen voor zijn? en hoe kan het dat deze plaat dan toch al de tip haalt #29 een nieuwe antoon.. gaat waarschijnlijk wel de st40 halen maar of het airplay krijgt ik hoop dat het airplay geschikt klinkt... #3.. edje maakt meestal wel goede muziek dus zit wel prima. lizzy door froukje denk ik ook wel maar ben niet zeker. duncan door. ben over duncan 100% zeker over lizzy 95% en over froukje 65% over vlins ben ik maar 20% zeker dus die is niet door en de andere 3 die hebben gewoon helaas niks gepresteerd
Top 40 profiel van Music Fan
Music Fan  - 
Erg blij dat Volgt om 17.00 uur eindelijk in de Tipparade staat, dat is al lange tijd een van mijn favoriete artiesten!
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Verder mogen wat mij betreft Jax Jones, Loreen, Albin Lee Meldau en Gabry Ponte zeker door. De nieuwe binnenkomers moet ik nog ff laten landen, vooral de nummer 28 (?). Ook Nothing but Thieves gelijk door wat mij betreft. Weet iemand op welke zenders ze airplay hebben? Lijkt me wel een nummer dat je overal kunnen draaien.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Bebe Rexha had al wel in de top 40 mogen staan met zoveel airplay. Dat nummers de lijst in kunnen komen met alleen airplay is wel bewezen. Megan Trainor had ook meer moeten stijgen doet het goed in Spotify airplay word haar nog niet gegund. weer zo'n stomme rapper als hoogste binnenkomer begint een gewoonte te worden erg jammer
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ceilings door? Froukje? Duncan sowieso. Jammer dat Inhaler al geflopt is.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
Spesioale ploate dij om vief uur kompt, mien koijen kinnen naait zoolaank wachten de Zwadde mien jong. Kist naait even wat vertellen? Ik heb de Ku de haaile dag opstpan in de stalle en dij hints van dij Deejee zeggen mie nog naait veul. Moar goud nijmoodse dingen zeker van die hest zeker leerd op de haikurs tiedens tiembilding of zuks wat zeker.
Top 40 profiel van Ervé
Ervé  - 
Op 28 de nieuwe Madonna (& Max Martin)?
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Hebben we dit ooit gezien?! "Volgt om 17 uur". Wie heeft er een verklaring? Er rust hoogst waarschijnlijk een embargo op de release van een song, maar wie is er zo belangrijk dat dat hier van toepassing is. De overige binnenkomers zijn best ok: Hozier top, Regard prima song en ook Pnau kent heel prettige beats. The Ed sluit zijn ogen niet voor wederom eene hit. Antoon X Frenna, je moet er van houden En dan een wannabee op 12: wat is dit voor meuk?! Verder best wel weer een Stopparade met een aantal songs die naar mijn idee al in de LDL hadden kunnen staan: Coi Leray, Libianca, Krezip, Ayra Starr en Creeds. Mooie sprongen van Loreen, Nothing But Thieves en Albin Lee Meldau, alhoewel ik de laatste veel hoger verwacht had. Ook in de Stemlijst wat interessante pareltjes, zoals Liebe Ist van Namika & ZAZ (laten we er allemaal op stemmen), Jonas Brothers, Berre, Maria Mena en Sigala.
Top 40 profiel van Ray Willems Willems
Ray Willems Willems  - 
worden steeds gekker hier ...volgt om..
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
Iemand een idee over wat de nr. 28 kan zijn, ben zo benieuwd