Tipparade

week 22 (3 juni 2023)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
23
24
2
Details Meau - 22
242
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


70 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde  - 
Ik hoop dat de nieuwe plaat Muero van Alvaro Soler zo snel mogelijk in de Tipparade komt! Dit is echt een topnummer, heel zomers en positief, en Alvaro was vorige week vrijdag ook in Amsterdam om Muero voor te stellen op de RTL Late Night Show!
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
gok voor de 1 wekers: donnie&chantal en de #15. met een beetje peg hebben we ook #10 in de lijst. cian die nog niet op d eplaylists staat ka n nog komen Q was ook 5 weken te laat met meltdown van niall horan.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Taylor Swift & Ice Spice als AS met Karma zou ook heel tof zijn!
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Denk dat Donnie & Chantal Janzen ook weleens de AS zouden kunnen scoren als foute anthem van dit jaar. Hoop het natuurlijk niet, maar maakt zeker wel een kans.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Hopelijk gaat de AS naar Maroon 5 of naar Morgan Wallen of anders Kylie Minogue. Alles behalve Ed Sheeran aub hahaha
Top 40 profiel van S9 H
S9 H  - 
Ben benieuwd of Bea and het Business met Born to be alive volgende week in het stemlijstje staat (of gelijk in de Tipparade?). Heeft in ieder geval mijn tip-stem gekregen.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Mijn stemlijst: 1 Padam padam - Kylie Minogue | 2 Ski Aggu, Joost & Otto Waalkes - Friesenjung 3. Blur - The narcissist 4. Hits different Taylor Swift | 5 One by one Gabry Ponte & Hosanna
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Sander jong en oud kunnen streamen, jong kon met minder geld veel minder goed CD's kopen ;)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Hit Zound Padam Padam komt niet eens in de buurt van de #1 in de UK? Wel in de Big Top 40, maar die is bijna compleet sales (+Apple Music streams en BBC airplay). De OfficialCharts lijst weerspiegelt veel beter.
Top 40 profiel van Menno de Jong
Menno de Jong  - 
Als ik elke week de berichten hier weer lees dat zijn er hier flink wat 'oudjes' blijven hangen bij de muziek/artiesten van de vorige eeuw. Accepteer gewoon dat het nu 2023 is en dat een top40 er nu heel anders uitziet qua smaak dan destijds. De ' jongeren' van nu hebben vaak een heel andere smaak dan wij ' oudjes'. Commerciële radiostations willen natuurlijk graag jongeren bereiken en draaien natuurlijk dan graag ook hun muziek en niet die van ons als 'oudjes'. Dus Kylie, Madonna, Anastecia, Nelly en nog veel meer anderen van vroeger zullen geen hits meer scoren in de top40 tenzij ze de hulp in roepen van een populaire dj. :-)
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Glad you came vond ik ook niet geweldig. Maar When love sucks vind ik wel weer erg lekker klinken.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
tsja ik heb gewoon nog niet echt een werkende andere mogelijkheid gehoord. like, je kan wel verkoop cijfers van LPs en CDs in de gaten houden, maar niet alleen liggen die vele malen lager, dat is ook alleen maar 1 keer dat die meetelt, terwijl een radiohit wel 30, 40 keer gedraaid wordt in een week (schat ik). ennuuhh Flemming is zeer zeker geen puberale artiest, persoonlijk vind ik zijn liedjes erg mooi, maar smaken verschillen daarin natuurlijk. Antoon begrijp ik dan weer wel, maar Antoon heeft ook maar 2 echt grote hits gehad (Hallo en Vluchtstrook), de rest heeft de top 10 niet gehaald (Hyperventilatie kwam dichtbij, maar stond ook maar iets van 5 weken in de lijst en stond niet in het jaaroverzicht van 2021). Snelle vind ik een beetje een mix van beide, hij heeft er een aantal bij zitten die ik erg mooi vind (Reünie, In m'n bloed, 17 miljoen mensen zijn daar een aantal voorbeelden van) en dan is er uhh... 5 voor 12... die vond ik dan weer slecht ja. maar al met al, 5 voor 12 is niet echt een gigantische hit geworden uiteindelijk. Maar laat me dit even vergelijken met bijvoorbeeld Jason Derulo, die naar mijn mening behoorlijk slechte muziek maakt (of in ieder geval zn meest recente hits). kijk maar eens naar Savage Love en Love not war, beide zijn grote hits geworden, maar beide zijn naar mijn mening tekstueel gezien nou niet echt heel erg sterk. en als ik kijk naar de recentelijke nummers van Jason Derulo in de tipparade lijkt hij die trend wel door te hebben gezegd, zoals bijvoorbeeld met Glad U Came en dergelijke
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Ik vind de top 40 juist helemaal niet meer objectief. In de cd/ single tijd werden ze gekocht door jong en oud waardoor een top 40 een hele brede scala aan nummers kreeg. Nu met streaming is het vooral de groep 15 tot 30 jarigen die heel veel streamen en valt alles daarboven weg. waardoor je steeds hetzelfde hoort en steeds weer terugkomt. En veel van die puberale muziek waaronder Snelle Antoon en Flemming. De meesten zijn begonnen als influencer op Youtube en gaan ze puur ( muziek) maken omdat ze al een groot bereik hebben. Kijk naar Famke Louise die kan echt niet zingen. Snelle zijn muziek zit geen toonhoogte niks in. Mensen hier worden niet gekozen om hun talent maar omdat er flink geld aan te verdienen valt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen Meau is niet helemaal mijn smaak maar zingen kan ze wel.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
Grappig eigenlijk wel, ik heb een vriend uit de UK, en ik laat de top 40 wekelijks aan hem zien. en hij vind de Nederlandse lijst een stuk beter dan zijn eigen Britse charts.
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound  - 
@ Rob: Kylie Minogue staat deze week op nummer 1 in Engelands official charts met Padang padang. En de Britse lijst is toch wel eventjes meer toonaangevende dan de Nederlandse Top Veertig
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik kan Domien wel een berichtje sturen. Hij vindt Froukje muziek ook vet maar ja het moet wel passend zijn bij het station.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Wanneer is de eerste fysieke bijeenkomst voor de forumleden?
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Sjoerd mee eens! hoe succesvol een nummer is (of is geweest in de top 40) wil lang niet altijd synoniem zijn met dat het een goed nummer is. ik vond persoonlijk Lavender Haze van Taylor Swift ook erg mooi, en vind het ook jammer dat het niet werd opgepikt (door zowel radio als Streaming), maar ik vind ook dat omdat het niet is opgepikt door radio/streaming dat het niet in de top 40 zou moeten komen, want de top 40 is een objectieve benadering van de hitlijsten
Top 40 profiel van Sjoerd
Sjoerd  - 
Als groot fan van Anastacia en Mariah Carey is het soms niet te begrijpen dat hun nieuwe muziek niet meer gedraaid wordt. Maar tegenwoordig heb ik daar wel vrede mee. Als ik het maar leuk vind, is het prima. En plaats het eens in perspectief; het feit dat een artiest een hit scoort, wil niet zeggen dat het per se een goed nummer is. En andersom zijn er ook artiesten als Lana del Rey die (lang geleden) nog maar 1 solo hit heeft gescoord in NL, maar al jaren aan de top staat. En soms is het een aangename verassing als muziek van ‘oudere’ artiesten wordt opgepakt, zoals bijvoorbeeld Alicia Keys (Underdog) en Elton / Britney en Meghan Trainor.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@ton hits kunnen ook na 2 weken tip er uit gaan 1 week is wel bijzonder. en gebeurt dan weer niet zo vaak maar vaak zie je wel de 3 weken grens @masis ed zit niet bij iedere scheet in de tip curtains heeft immers nooit de tip gehaald ;) en boat werd geen hit tevens is er ook nog ene hit (f-16??) die bleef steken in de stemlijst die kwam volgens mij na celestial.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
ja :)
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested zijn we het eindelijk een keer eens hahahahahaha
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Sander daar kan ik me wel in vinden ja
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested 5 of 6 ook prima maar geef de luisteraar de keus.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
anyway, @Sander, okee 3 gekozen door Q vind ik op zich dan wel een goed idee, al denk ik nog steeds dat het er dan wel iets van 5 of 6 kunnen zijn of zo
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Hopelijk wordt Kylie Minogue snel opgepikt. Nelly Furtado ook inderdaad Sander. En hopelijk zien we die Ed Sheeran voorlopig niet meer terug in de top 40 of in de tipparade.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Rob Esther werkt bij Q dus word zeker gelezen
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Ik bedoel ook dat Q 3 nummers selecteert en ja als het een keer een nummer is wat mij niet aanstaat is er wel op een eerlijke manier gekozen en hoor je me er niet over.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@arjan, hier kan ik het wel met je over eens zijn ja, ik vind 10 rondes voor Repeat of Niet ook erg lang. Maar ik denk wel dat het hier posten nou niet echt veel gaat doen, aangezien ik niet denk dat Q heel veel naar deze chats kijkt...
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Wat een goede ideeën vandaag: - Polletje voor de alarmschijf - Frequentie nummers in repeat of niet verhogen (+ af en toe een out of the box nummer) Weet je wat het is met bijvoorbeeld Kylie Minogue. Wij volgers van de tipparade en de top 40 weten dat het nummer er is, we stemmen er op, we luisteren er af en toe na. Ik durf te wedden dat een groot gedeelte van Nederland niet eens weet dat ze een nieuw nummer heeft. Gooi zo'n nummer in repeat of niet of een dag. Repeat is iets vaker draaien, niet is helaas maar dan sluit het nummer wellicht toch niet aan bij het publiek van het station. Het hoeft niet gelijk een tip voor de top te worden, maar ik vind wel dat men effort kan steken in het iets meer onder de aandacht brengen van de niet standaard muziek.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
Rob geeft alleen maar aan dat Kylie Minogue heus niet in alleen Nederland slecht, ze scoort ook echt slecht in omringende landen. niks meer, niks minder. en feitelijk gezien is dat gewoon waar. luisteraar AS laten kiezen klinkt leuk tot je dan bijvoorbeeld een keer een Boef AS gaat maken, en jijzelf zou dat dan waarschijnlijk ook weer slecht vinden. ik zou 3 keuzes dan ook wel extreem weinig vinden, kies er dan voor meteen een stuk of 7 of zo. Maar goed, ik zou zelf dan zeggen ergens hier op de site een polletje waar je erop kan stemmen voor AS, dat niet per se doorslaggevend hoeft te zijn, aangezien het wel een radiovriendelijk nummer moet zijn natuurlijk
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
1 Hero Alan Walker & Sasha Alex Sloan 2 Alvaro Soler - Muero 3 Felix Jaehn feat. Sandro Cavazza - All for love 4 Pnau, Bebe Rexha & Ozuna - Stars 5 Jason Derulo feat. Dido - When love sucks Mijn stemlijst zal toch wel niet veel uitmaken voor de top 40.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Jetze Jan Nelly Furtado heeft de laatste jaren niks uitgebracht. En haar laatste album heeft ze de plank volledig mis geslagen. En Rob Ester verdedigt weer de hele boel in plaats van dat Q er eens wat mee doet. Ben er bijv ook meer voor om de luisteraar een alarmschijf te laten kiezen. plaats een pol met drie keuzen op facebook laat mensen stemmen tot 18.00 en daar is je Alarmschijf.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
Oh 26 voor UK, je hebt gelijk, mijn excuses
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Rob nou ik heb even een beetje rondgekeken in music charts rond de wereld, en mijn resultaten zijn niet echt verrassend vind ik. Engeland kwam ze afgelopen week nieuw binnen op 22. Australië kwam ze afgelopen week nieuw binnen op 39. (vrij logisch want ze is Australisch). eens even kijken, staat ze in de Spaanse charts? nee...., Portugese charts? nee..... Italiaanse charts? nee.... Franse charts? non.... Duitse charts? Nein...... tsja....
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
@Rob Kylie in thuisland Australië nu op 39, in de UK op 26. Anastacia en Nelly Furtado blijven ook in andere landen verwijderd van de top.
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
Kan iemand me even de landen/charts laten zien waar Kylie Minogue, Anastacia en Nelly Furtado nog wel hits scoren (en nee, dan niet iTunes)? Of radiostations in het buitenland die het wel draaien?
Top 40 profiel van Luca
Luca  - 
@sander die zou dan perfect zijn om in repeat of niet mee te nemen, kijken of mensen het willen, hetzelfde met kylie.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Luca Maar ook veel pop muziek draaien ze doelbewust niet. Durf te wedden dat de comeback single van Nelly Furtado totaal geen aandacht krijgt morgen.
Top 40 profiel van Luca
Luca  - 
@sander radiostationen willen ook graag naar hun doelgroep spelen. zo is 538 meer voor dance en slam meer rap/trap (nooit slam geluisterd maar da gevoel krijg ik van de playlist) q music is echt gewoon pop muziek. nou zouden ze wel met repeat of niet iets meer risky mogen zijn, neem een kaaijra of alessandra. of neem froukje. vaak staan daarin echt pop nummers die je al weet dat die door de rondes komen. en voor mij hoeft streaming niet meer de worden, hoef niet boef elke keer in de lijst de zien...
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Jetze Jan Ja en niet terecht Radio bepaald teveel wat er een hit word of niet. En doelbewust negeren van bepaalde muziek is gewoon niet hoe het hoort.
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
@Sander Ik draai niks om: natuurlijk levert airplay ook meer streams op. Net zoals veel streams (meestal) ook airplay oplevert. Het werkt beide kanten op, en in het geval van Kylie Minogue is beide afwezig in Nederland.
Top 40 profiel van Gerben Prinzen
Gerben Prinzen  - 
Ik vind het al opvallend dat Padam padam in de Itunes al 2 weken te zien is, iets dat haar met haar vorige tracks misschien maar 3 of 4 dagen lukte. En ja, ik weet hoe (niet) belangrijk iTunes nog is. Maar toch.. Nummer is catchy en als ze haar af en toe zouden draaien..
Top 40 profiel van Luca
Luca  - 
Niet elk nummer word nou eens een hit, ook van oude bekende artiesten. wel zou er meer rotatie in de rotaties mogen komen van de radiostations. dit kan al door repeat of niet aan te passen naar elke dag een nieuw nummer 3 keer er doorheen te halen. kan je dan ook elke maandag een nog niet tipgenoteerd nummer nemen, en woensdag een out of de box nummer nemen (trap, rock, metal) en dan gewoon kijken wat mensen ervan vinden. ook mag van mij een alarm schijf zo door naar de B-Rotatie (radiozender vind het een goed nummer dus mag dan wel wat vaker) zo komt er hopelijk wat meer beweging in, en krijgen luisteraars ook wat meer stemming
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Jetze, mijn vorige comment werd gedelete, want blijkbaar mag je complotdenkers als Masis niet op feiten wijzen, maar je hebt gewoon gelijk hoor. Ik snap ook niet waarom er mensen zoals Masis hier zijn die denken dat nummers die totaal geen hitpotentie hebben en ook nergens gestreamed worden plaats en/of airplay hebben in een hitlijst...
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Even serieus weer: blijkbaar mag ieder nummer minimaal drie weken in de tipparade blijven staan, en in dit geval geldt dat voor de songfestivalnummers (die ik persoonlijk wel erg goed vindt, maar hun streamings zakken helemaal weg).
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
@Arjan zoals ik al zei dus: het kan beide kanten op werken. Beide kanten kunnen elkaar versterken. Maar dat het geen hit is in Nederland is wel duidelijk.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@masis, en je negeert hier ook de 00s (of ouder) artiesten die wel degelijk hits hebben afgeleverd in de laatste jaren. Elton John, Brithey Spears, Linkin Park, Acda & De Munnik, Pink (Jawel, Pink heeft 00s muziek uitgebracht, dus ze telt hierin gewoon mee), David Guetta (zelfde verhaal als Pink), Rihanna zou ik ook nog in dit rijtje plaatsen. kortom. veel, heel veel artiesten die in de 00s hits hebben gescoord en nu nog steeds hits scoren.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@masis blijkbaar is Boat je compleet ontgaan dan... nummer van Ed Sheeran, geen Alarmschijf...
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Precies dat dus Arjan. Hopelijk krijgt Kylie nog een kans.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
@Jetze Jan, een beetje het kip en het ei verhaal. Veel mensen komen pas in aanraking met muziek als het op de radio komt. Dat klinkt leuk, en gaan dan streamen.
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
@ Masis Het werkt beide kanten op: als genoeg mensen het streamen, komt het wel op de radio. En dat gebeurt niet, dus dan valt het qua 'hit' wel mee. Daarnaast, in een wereld met een veranderend aanbod aan muziek is het daarnaast niet heel raar dat bepaalde artiesten niet hun hele leven lange verzekerd zijn van een plek op de radio: er is gewoon geen grote vraag meer naar.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@ Jetze Jan: In de jaren 00 werden al haar nummers opgepikt door de Nederlandse radiozenders. Daarna stopte het ineens. Geen idee waarom. Wat ik bedoel te zeggen is dat haar muziek al die jaren gewoon erg goed is gebleven, de kwaliteit is erg goed en het zijn in veel landen wel hits geworden. Hier wordt ze al jaren genegeerd door de radiozenders. Als ze deze knaller (Padam Padam) zouden oppikken zou het nummer veel meer bekendheid krijgen & stijgt ze vanzelf wel in die spotify 200. Het blijft helaas wishful thinking want Kylie Minogue is al jaren afgeschreven in Nederland. Net als Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Anastacia en heel veel andere acts uit de 00's. Kylie verdient het om opgepikt te worden door de Nederlandse radiozenders.
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
@Masis Padam Padam staat niet eens in de top 200 op Spotify in Nederland, hoe zou het dan aan de radiozenders liggen? En hoe is dat dan 'hit na hit'?
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Albert Kylie Minogue gaan we helaas nooit meer een hit zien scoren in Nederland. Zij wordt al jaren genegeerd door de Nederlandse radiozenders terwijl ze nog steeds hit na hit aflevert.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Fijn om te constateren dat anderen het ook maar een saaie Tipparade vinden. Jammer dat op deze manier veel goede nummers niet of nog niet in de Top40 staan. Wat trouwens nog wel mogelijk is dat Armin van Buuren ook nog door is naar de Top40, wordt veel gedraaid op 538. En ik heb ook graag de nieuwe van Kylie in de Tipparade en verwacht ook veel van de combinatie Madonna met Sam Smith!
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Erik R: De kans dat Ed Sheeran alweer de AS scoort is vrij groot inderdaad. Zoveel topacts die geen kans krijgen om überhaupt de tipparade te bereiken, maar Ed Sheeran laat een scheet en het staat al in de tipparade. Kan die vent geen break nemen en dan over laten we zeggen 10 jaar terugkomen?
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Serieus alweer een nieuw nummer van Ed Sheeran? Jammer dat Maroon 5 het zo slecht doet. Waarom eigenlijk? Het is een heerlijk nummer dat zo de radio op kan.
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Saaie Tipparade.... En weer Ed Sheeran. Ik vind z'n nummers leuk, maar hij wordt je echt opgedrongen. Volgende week vrijdag 9 juni komt het duet van Sam Smith en Queen of Pop Madonna uit. Madonna verdient wel weer een wereldhit.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
De stemlijst van deze week: 1. Kylie Minogue - Padam padam 2. Alan Walker - Hero 3. Felix Jaehn - All for love 4. Foo Fighters - Under you 5. Gabry Ponte - One by one
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
@lol XD Jaded is gewoon een matig nummer, laten we eerlijk wezen. Het is alsof ik naar een zeurende vrouw zit te luisteren. Lekker in de tipparade blijven dat liedje.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Verdwenen uit de tipparade: Ome Duo, Armin, Bunda, Victor Thompson, Rita Ora, Sam Smith. Dus maar 1 entry wellicht, helaas. Wat mij betreft mogen Only The Poets, Hanna Mae, Froukje en Sofi Tukker sowieso door. De nieuwe binnenkomers zijn ruk (weer Ed Sheeran, zucht), alleen wel benieuwd naar de nieuwe Martin Garrix en Cian Ducrot.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
dan heef claude misschien nog geluk om een puntje erbij te pakken want ik denk dat davina exist word.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ilse nietd door? miley niet door???? wat is er mis met deze tip??? en ik was al bang voor die #10... ik zie het gister nog i de st40... WHY?! hij komt toch nooit de top in zonder airplay. #11 en #16 nog hier? had al wege gekunnen want ze zakken in de streams. van de onderste entry's ben ik nieuwsgierig naar ed en cian. dua als enige door??? weinig.
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Het is zo jammer dat Kylie weer niet binnen komt met Padam Padam ook deze single word in Nederland genegeerd
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Jammer dat Ilse maar niet de Top 40 bereikt , de Songfestival nummers schieten niet-verplichte op sinds binnenkomst dat worden helaas dus flops . Nr.15 hopelijk een grote hit
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Toch wederom teleurstellend dat Ilse de Lange en Only the Poets niet door zijn gegaan naar de LdL. Beide hadden er al lang in moeten staan. Ook Fifty-Fifty kan door. Slechts 1 plek omhoog voor Sofi Tukker, 5SOS en Meau. Emma, One Republic en Nick Schilder gelukkig wèl met een mooie sprong omhoog. Harry Styles blijft hangen op 12, lijkt ook niet terecht. En bij de binnenkomers, tsja, daar is Ed Sheeran toch wel de beste van allen. De nieuwe Martin Garrix zal hoogst waarschijnlijk heel herkenbaar zijn en Cian Ducrot kan ook nog wat positiefs bijdragen. Heel jammer dat de nieuwe Foo Fighters niet in de Tip staan. Ik mis daar ook nog Blur, Alvaro Soler, Django Django feat. Self Esteem, Ilse & Bertolf, Néomi, The Indien, Anne-Rose Clayton, Philine, Romy, Loveless en Wies.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
alarmschijf hoop ik de nieuwe Nelly Furtado.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Wat een tegenvallende Tipparade deze keer. Waarom alweer een nummer van Ed Sheeran in de tip (gelijk ook de nieuwe Alarmschijf?), terwijl daar The Indien met Be Yours ook met gemak had kunnen staan. Waarom mag The Indien niet in de Tipparade? Wordt veel gedraaid op Radio2, Veronica en 3FM en heeft toch ook streaming? Of komt deze track nu gewoon gelijk binnen in de Top40 samen met Dua Lipa? Dan hoor je mij niet meer, haha. Andere geweldige nummers worden blijkbaar niet voldoende omarmd, zoals Stuck maar één plekje omhoog? Only the Poets weer niet in de Top40? Käärijä wordt helemaal genegeerd door radiostations, net als Alessandra. Waarom? Niet alleen Loreen was super op het Eurovisiesongfestival, toch? Dit geldt overigens ook voor NL hiphop, waarvan er soms iets naar de Top40 glibt, omdat er ook airplay is geweest. Tja, dat weten we inmiddels. Tot slot mogen van mij de nummers 1, 5, 18, 20 en 23 zo naar de Top40.... Maar ja, hierin hebben alleen de grote radiozenders invloed op en vervolgens nog wat streaming. Pas dan zijn het 'hits'....
Top 40 profiel van Ray Willems Willems
Ray Willems Willems  - 
Dua lipa als enige door... eindelijk weer een succes voor Sash!