Tipparade

week 22 (28 mei 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
25
-
1
Details FMG - Boot
-1
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


15 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Mooie toplijst. Hopelijk volgende week door: Rolf Sanchez, Alvero, Son Mieux (maak van dit nummer Alarmschijf, ik vind 'm erg goed en maakt je gelijk vrolijk) en Onerepublic. Ik vind zelf de nieuwe van Harry Styles niet zo goed, maar die zal volgende week zeker door zijn. Ook $hirak is niet mijn smaak, maar die had ik, zoals anderen ook al zeggen, zeker nu al een Top 40 verdiend. Voor mij had het wel Kraantje Pappie mogen zijn. Bij de nieuwe binnenkomers verwacht ik dat Dua Lipa/Calvin Harris worden verkozen tot Alarmschijf, al hoop ik zelf dat het Miss Montreal wordt. Sterk Nederlandstalig en meeslepend! John Summit heeft een lekker zomers nummer bij elkaar gemixt en dat geldt ook voor La Fluente. Lekker uit je dak dance! Qua hiphop vind ik FMG vrij pessimistisch met 'laat de boot maar varen'. Ook Idaly heeft dezelfde eentonige eenheidsworst met een vreselijke autocue. Gelukkig zijn de ESF pareltjes SloMo en Hold me Closer wel lekker in de lift. Na S10, Sam Ryder en Kalush vind ik deze toppers ook zeker Top 40 waardig. Maar dan zullen radiostations ze meer moeten draaien en fans van ESF ze meer moeten streamen. Tot slot is de nieuwe Jason Derulo wel aardig, maar hij heeft eerder veel betere nummers afgeleverd. We gaan het zien...
Top 40 profiel van Yutrezza
Yutrezza  - 
Heel teleurgesteld dat 10 Things I Hate About You geflopt is; zie ik wel als dat best prima op de radio gedraaid had kunnen worden. Ik hoop echt dat er iets meer binnenkomt dan alleen Sam Ryder, we waren namelijk net zo lekker bezig met de lijst opruimen.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Vernon dat Harry nog niet door is komt waarschijnlijk doordat die pas vrijdag uitkwam en dus op de eerste twee dagen van de meetweek niets scoorde. Plus MegaHit zijn bij 3FM is leuk, maar de luistercijfers daar zijn niet bepaald hoog dus als je verder nergens gedraaid wordt is dat niet genoeg. Volgende week gaat die het als het goed is wel halen. Wat betreft $hirak ben ik het zeker wel met je eens, die heeft de hele week al torenhoog gescoord op Spotify.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Harry en chartfreaks in de VS klagen al dat airplay te zwaar weegt. Ben ik het niet mee eens, overigens, maar nummers niet toelaten omdat er geen airplay aan te pas komt is gewoon weren om het weren. Albumtracks en nummers die compleet in elkaar zakken niet in de lijst willen, tuurlijk, snap ik, maar het gaat hier om twee hits, de een met een actieve rotatie en een ander die ook gedraaid is.
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Vernon Die regels zeggen me niks. Feit is dat beide tracks met de airplay die ze op het moment van samenstellen hadden dus onvoldoende scoorden voor een Top 40-notering. Nielsen stelt de Billboard Hot 100 overigens ook samen met airplay - maar daar is geen minimale drempel waar airplay qua aantallen aan moet voldoen. Streaming weegt daar (duidelijk) vele malen zwaarder.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Harry de regel lijkt te wisselen tussen "airplay is nodig/moet een radiosingle zijn" en "een bepaalde hoeveelheid airplay is nodig" wanneer het uitkomt. Dat terzijde is airplayregel natuurlijk al een enorme gekkigheid die je nergens anders ter wereld gaat vinden, maar goed die discussie zal ik niet opnieuw instarten...
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Redelijke tot redelijk slechte nieuwe binnenkomers deze week op Harry Styles en Miss Montreal na dan. Hoogst waarschijnlijk zal ook de nummer 30 van betere kwaliteit zijn. Chanel en Cornelia aardig omhoog. SOS blijft al wat hangen. One Republic maakt een mooie sprong en zal volgende week naar alle waarschijnlijkheid naar de LdL doorstoten. Dan mogen zij ook Alvaro Soler, Son Mieux en Mr Styles meenemen. Jason Darule wandelt ook lekker door; wordt ook wel een hit. Dan mis ik toch ècht als binnenkomers de nieuwe Nona, Paolo Nutini, Sigrid en Tame Impala (met Diana Ross), hetgeen alle weldegelijk goede nummers zijn. Naar mijn idee zit daar wel een AS bij, maar die zal eerder naar de nieue Styles kunnen gaan of wellicht de nummer 28 of 30.
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Vernon Waarom bizar? Qua Harry Styles toont het aan dat deze plays op basis van de KLO-score niet echt relevant zijn. Geduld is dus even nodig. $hirak had 'een paar' plays dus dat die niet door is, is logisch.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Herman natuurlijk, de huidige nummers 6 en 17 op Spotify zijn geen echte hits maar 3 nummers zonder enkele streaming of airplay dat zijn de echte hits in spee.
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
Gelukkig is no 9 niet door, maar helaas wel weer dezelfde eenheidspuberflopworst nieuw op 18 en 25! Zonde, zo krijgen echte hits in spee, zoals Charlie XCX (Used To Know Me), Latto (remix) of Psy/Suga, geen kans! Ook Bieber/Toliver en Sam Smith al weer verdwenen! De overige nieuwe binnenkomers zijn prima en Top 40 waardig!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Bizar dat Harry Styles en $hirak niet door zijn. Allebei de hele week hoog op Spotify met Megahit en plays op SLAM! resp.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Ik denk dat Di-Rect en SHM allebei door zijn (net als Space Man uiteraard) en dat Shut Off The Lights, RedruM en The Motto uit de Top 40 zijn gevallen. Daarnaast ben ik het voor 5/6 deel eens met Bram, maar Flowers zit nu in Repeat of Niet bij Q dus die zou het misschien nog wel kunnen gaan halen. Ben verbaasd dat AJBMB niet door is, want die staat de hele week al in de top 3 van Nederland op Spotify terwijl die andere raptrack, Solo, flink wat minder scoort en wél in de lijst staat. Ik hoop dat Metejoor en Snelle de Alarmschijf krijgen, dat lijkt me een collab waar veel potentie in zit, maar als Harry Styles of OneRepublic hem krijgt klaag ik ook zeker niet!
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Jason Derulo en Alvaro Soler mogen allebei door, Hoop dat nummer 9 flopt. Waarschijnlijk kunnen we de nummers: 1,2,3,6,7 en 8 in de top 10 al opgeven dat ze de lijst niet meer gaan halen. Benieuwd wat de nieuwe volgende week hebben gedaan.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Ik denk Di-rect wel. Stonden ook al in Radio538 Top 50. SHM niet, denk ik.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Direct of SHM met Ryder mee? Of is Ryder de enige entry?