Van Morrison komt naar Carré

- Concerten

 Van Morrison
Van Morrison komt naar Carré

Van Morrison geeft woensdag 29 maart een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10:00 uur via Carré.

Singer-songwriter, schrijver, dichter, multi-instrumentalist en Grammywinnaar Van Morrison wordt beschouwd als een van de grootste artiesten van deze tijd. Hij maakte albums die worden gerekend tot de beste aller tijden. Van Morrison heeft meer dan 150 nummers op zijn naam staan, waarvan een aantal ook in grote speelfilms is gebruikt, waaronder zijn nummer Brown Eyed Girl, Moondance, Wild Night en Gloria.

De in Noord-Ierland geboren legende Van Morrison heeft altijd zijn eigen plan getrokken als het om muzikale stijlen ging: zijn oeuvre varieert van jazz tot Keltische geluiden en van blue-eyed soul tot folk. In 2015 werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor de muziekindustrie. Ook won hij onder meer een Ivor Novello Award, Brit Award en BMI Icon Award en is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame en Grammy Hall of Fame. Tussen 1967 en 1993 stond hij met zeven hits in de Nederlandse Top 40. Daarnaast scoorde hij in 1967 een top 5-hit met Gloria als zanger van de band Them.

Op 10 maart verschijnt zijn nieuwe album Moving On Skiffle. Van dat album zijn inmiddels twee nummers verschenen: Steamline Train en I'm Movin' On.

Van Morrison
Woensdag 29 maart 2023 - Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 71,50 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 20 januari om 10.00 uur via www.carre.nl.