Wu-Tang Clan en Nas komen naar Nederland

- Concerten

 Wu-Tang Clan Nas
Wu-Tang Clan en Nas komen naar Nederland

Hiphopcollectief The Wu-Tang Clan heeft de tourdata van hun N.Y. State of Mind Tour bekendgemaakt. Het gezelschap komt samen met Nas op dinsdag 6 juni naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten voor dit concert gaan op vrijdag 3 maart vanaf 9:00 uur in de verkoop.

"The Saga Continues Worldwide!" schrijft The Wu-Tang Clan op sociale media. De tour is een vervolg op het eerste deel van hun N.Y. State of Mind, waarmee ze eind vorig jaar ruim twee maanden door Noord-Amerika tourden. Nu doen The Wu-Tang-Clan en Nas ook de rest van de wereld aan. Komende lente staan Nieuw-Zeeland, Australië en Europa op de agenda en in het najaar  gaat de tournee verder door Noord-Amerika. Andere Europese steden waar de twee hiphopacts zullen optreden, zijn Kopenhagen, Berlijn, Parijs en Londen.

View this post on Instagram

A post shared by Wu Tang Clan (@wutangclan)

De tournee is vernoemd naar N.Y. State Of Mind, een track van het debuutalbum Illmatic van Nas uit 1994. De rapper stond tussen 1996 en 2002 met vijf singles in de Nederlandse Top 40. Zijn debuuthit If I Ruled The World bereikte de top 10.

The Wu-Tang Clan bestaat uit negen rappers, waarvan Method Man en Ghostface Killah het bekendst zijn. De groep scoorde rond de eeuwwisseling twee Top 40-hits met Say What You Want (All Day, Every Day) en Gravel Pit. Beide nummers bereikten de top 10.