Coverafbeelding David Bowie - Tonight
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1984

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-01-1947
Land   Verenigd Koninkrijk

Bowie begon in de zestiger jaren als saxofonist en zanger in verschillende Londense bandjes en werd wereldwijd bekend in 1969 met het nummer Space Oddity. In zijn thuisland scoorde Bowie er direct een top 5-hit mee en bij de heruitgave in 1975 zelfs een nummer 1-hit.


In 1972 maakt hij met The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars één van de meest opvallende conceptalbums ooit. Zelfs tijdens interviews verschijnt Bowie als de buitenaardse rockzanger Stardust.


In 1976 verschijnt zijn eerste commerciële film The Man Who Fell To Earth, waarmee hij zijn loopbaan als ‘buitenaardse’ rockster afsluit. Hij woont dan in de Verenigde Staten en gebruikt veel drugs. Mede daardoor brengt hij een ander geluid op Station To Station.


Tijdens zijn periode in Berlijn gaat hij samenwerken met Brian Eno en levert hij ook werk af voor andere acts, waaronder Iggy Pop. De jaren tachtig karakteriseren zich door meer commerciële successen met in ons land een vijftal nummer 1-hits: Under Pressure (met Queen), Let’s Dance, This Is Not America (met de Pat Metheny Group), Dancing In The Street (met Mick Jagger) en Tonight (met Tina Turner). Ook vormt hij in 1988 weer een band met Tin Machine.


In 2013 brengt Bowie, na een periode van tien jaar waarin zijn gezin centraal stond, weer een album uit: The Next Day. Van dat album bereikt Where Are We Now de Top 40.


Het 25e studioalbum van David Bowie, Blackstar, verschijnt op zijn 69e verjaardag, 8 januari 2016. Twee dagen later verliest hij de strijd tegen kanker als hij op 69-jarige leeftijd komt te overlijden.

In de week na zijn overlijden komt Lazarus binnen in de Top 40, waarmee Bowie zijn 30e hit scoort. Ook is hij op dat moment de zanger met de langste periode tussen zijn eerste en laatste notering in de lijst, waarmee hij een periode van ruim 46 jaar weet te bestrijken.

Songtekst

I saw my baby
She was turning blue
I knew that soon
Her young life was through
And so I got down on my knees
Down by her bed
And these are the words
To her I said

Everything will be alright tonight
Everything will be alright tonight
No one moves
No one talks
No one thinks
No one walks tonight
Tonight
Everyone will be alright tonight
Everyone will be alright tonight
No one moves
No one talks
No one thinks
No one walks tonight
Tonight

I am gonna love you till the end
I will love you till I reach the end
I will love you till I die
I will see you in the sky
Tonight

Songinformatie

Tina Turner zingt het nummer samen met David Bowie, maar Tina stond niet op de singlehoes vermeld. In 1988 scoorden David en Tina met de live uitvoering een nummer 1 hit in de Top 40.

Trivia

Cover van: Iggy Pop - Tonight (1977).
ArtiestDavid Bowie
 A-kant
Titel Tonight
Lengte 3:42
Componist(en) David Bowie, Iggy Pop
Producer(s) David Bowie, Hugh Padgham, Derek Bramble
 B-kant
Titel Tumble & Twirl
Lengte 4:56
Componist(en) David Bowie, Iggy Pop
Producer(s) David Bowie, Hugh Padgham, Derek Bramble
 
Platenlabel EMI America
Catalogusnr 1A 006-20 0443 7
Hoogste positie UK 53
Hoogste positie US 53
Album Tonight


Positieverloop