Coverafbeelding Gerard Joling (featuring Julian Hartman) - Seasons
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1990

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent, is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes zijn eerste hit in de Top 40 en komt hiermee tot nummer 4. De opvolger, Ticket To The Tropics, bezet in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri-La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger, de concertformatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood uit 1981 (die nummer 3 bereikte). Joling maakte er een WK-uitvoering van. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken. In oktober 2021 brengt hij de vrolijke meezinger Los Met Z'n Allen.

Songtekst

Where's the love
So many roads to take
Rivers wide
Mountains high

And only time will tell
What life may bring
The seasons come
And go

Summer hearts
Carved in the chestnut tree
They will stand
Rain and snow

Winter love
Warm on the coldest day
It will stand
Seasons change

And only time will tell
What life may bring
The seasons come
And go

Sands of time
No take my dreams away
Let them be
A part of me

Where's the love
In every breath you take
In every heart
There's a storm

Songinformatie

ArtiestGerard Joling,
Julian Hartman
 A-kant
Titel Seasons
Lengte 4:01
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
 B-kant
Titel [Gerard Joling] - When Love Calls Out Your Name
Lengte 4:11
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 878 618-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Corazón


Positieverloop