Coverafbeelding Gerard Joling - Ticket To The Tropics
  • Statistieken
  •   14 weken
  •   1 piekpositie
  •   384 punten
  •   1985

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent, is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes zijn eerste hit in de Top 40 en komt hiermee tot nummer 4. De opvolger, Ticket To The Tropics, bezet in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri-La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger, de concertformatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood uit 1981 (die nummer 3 bereikte). Joling maakte er een WK-uitvoering van. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken. In oktober 2021 brengt hij de vrolijke meezinger Los Met Z'n Allen.

Songtekst

Here I'm sitting and it's getting cold
The morning rains against my window pane
While the world it looks so cold and gray
In my mind I drift away
Then I'm on my way to tropic island
You'd always said I was a dreamer
You were right

Gonna buy me a ticket to the tropics
Forget our love and leave this place behind me
Gonna buy me a ticket to the tropics
And prove myself that I can live without your love

Here I'm sitting in the midnight glade
Sun is shining on my face again
Think about the way it had to end
Now I'm sitting here alone
And it's not the way we were together
I want you to know I'm gonna miss you
Miss you bad

Gonna buy me a ticket to the tropics
Forget our love and leave this place behind me
Gonna buy me a ticket to the tropics
And prove myself that I can live without your love

Songinformatie

ArtiestGerard Joling
 A-kant
Titel Ticket To The Tropics
Lengte 3:54
Componist(en) P. de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 B-kant
Titel Communication
Lengte 2:44
Componist(en) P. de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 
Platenlabel WEA
Catalogusnr 248 954-7
Album Love Is In Your Eyes


Positieverloop