ABBA sluit podiumreünie uit

- Nieuws

 ABBA
ABBA sluit podiumreünie uit

ABBA zal niet optreden tijdens het Eurovisiesongfestival van 2024 in Zweden. Dat hebben Björn Ulvaeus en Benny Andersson verklaard tegenover BBC Newsnight.

Nadat Loreen het Eurovisiesongfestival van 2023 had gewonnen, suggereerde ze dat het wel leuk zou zijn als ABBA in 2024 weer bij elkaar komt op het podium. Het is dan namelijk 50 jaar geleden dat ABBA het songfestival won met Waterloo. ABBA maakte in 2021 weliswaar het nieuwe album Voyager, maar bij de concertreeks die daarmee gepaard gaat, staan de leden niet zelf op het podium. Zij worden vertegenwoordigd door hun ABBAtars. Dat zijn hologrammen van de ABBA-leden zoals ze er eind jaren 70 uitzagen.

"Ik wil het niet," zegt Benny tegen de BBC, "en als ik het niet wil, dan willen de andere het ook niet. Het is voor ons alle vier hetzelfde. Zegt er iemand nee, dan is het een nee." Björn vult aan: "We kunnen 50 jaar ABBA ook vieren zonder dat wij op het podium staan. Het voorstel dat Björn en Benny de Zweedse inzending voor 2024 zouden schrijven, hebben de heren ook afgewezen.