B.G. The Prince Of Rap (57) overleden

- Nieuws

 B.G. The Prince Of Rap
B.G. The Prince Of Rap (57) overleden

Zaterdagochtend is in de Duitse stad Wiesbaden de Amerikaanse eurodancerapper Bernard Greene, beter bekend als B.G. The Prince Of Rap, overleden. In de jaren 90 scoorde hij negen hits in de Duitse hitparade en in de zomer van 1994 haalde hij in Nederland de Tipparade met het nummer The Colour Of My Dreams. Bernard was 57 jaar.

Het verdrietige nieuws werd zaterdagmiddag via een kort statement medegedeeld via de officiƫle Facebookpagina van de rapper. "Ik, David Siddiqi, goede vriend en manager van B.G. The Prince of Rap (Bernard Greene) moet alle fans, vrienden en familie informeren dat het geen nepnieuws is. B.G. is vanochtend helaas van ons heengegaan. R.I.P. My Brother." Bernard is overleden aan gevolgen van prostaatkanker.

Bernard Lee Greene werd op 28 september 1965 geboren in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Na zijn schooltijd ging hij in het leger en als zodanig belandde hij in 1985 in de Duitse stad Frankfurt. Na zijn diensttijd bleef hij in Duitsland waar al gauw zijn muzikale talent werd ontdekt. Nadat hij enkele rapwedstrijden had gewonnen, nam de Duitse eurodanceproducer Jam El Mar hem onder zijn hoede. Hij produceerde in 1990 zijn eerste single Rap To The World. Dit nummer werd geen succes, maar met de opvolger This Beat It Hot was het wel raak. In de Duitse hitparade bereikte hij in 1991 de 21e plaats en in Amerika werd het een bescheiden hitje: de 72e plaats in de Billboard Hot 100. In de dancelijst van Billboard stond het nummer zelfs een weekje op de eerste plaats. Vanwege dit succes belandde hij in voorprogramma van Marky Mark and The Funky Bunch. Na This Beat It Hot bereikten nog drie singles van zijn debuutalbum The Power Of Rhythm de Duitse top 50.

Zijn grootste hit in Europa scoorde hij in 1994 met The Colour Of My Dreams. Dit nummer kwam in eigen land tot nummer 13. In Nederland werd het geen hit, maar het stond in de zomer van dat jaar wel zes weken in de Tipparade. The Colour Of My Dreams was de tweede single van zijn tweede album The Time Is Now. De productie was nog steeds in handen van Jam El Mar en de vrouwelijke vocalen kwamen van Paris Red. Onderstaande videoclip werd geregisseerd door de Zweedse regisseur Matt Broadley, die eerder clips had gemaakt voor onder anderen Ace Base en Culture Beat, waaronder die van de nummer 1-hit Mr. Vain.

Na The Colour Of My Dreams scoorde B.G. nog bescheiden Duitse hits met Rock A Bit en Can't Love, die ook van The Time Is Now afkomstig waren. In 1996 stond hij voor het laatst in de Duitse top 100 met de Brothers Johnson-cover Stomp, de eerste single van zijn derde en laatste album Get The Groove On. Daarna bleef het lange tijd stil rond de rapper. In de jaren 10 dook hij echter weer op met verschillende eurodancesingles. Het genre was echter uit de mode geraakt, dus op nieuwe hits hoefde hij niet meer te rekenen.

Bernard Greene was de vader van Maxwell Greene, die onder de naam Maxo Matic ook actief is als rapper. Hij nam op Facebook afscheid van zijn vader met de woorden: "Rest Easy Pops.We houden je voor altijd in gedachten. Ik ben er trots op om jouw zoon te zijn. Je bent de beste vader die iemand kan hebben. wacht op mijn, Twin."