Black Crowes-gitarist beukt indringer van podium

- Nieuws

 The Black Crowes
Black Crowes-gitarist beukt indringer van podium

De 53-jarige gitarist Rich Robinson heeft zondag tijdens een optreden in Melbourne onzachtzinnig geassisteerd bij het verwijderen van een ongewenste gast op het podium.

Tijdens het nummer Stare It Cold bestormde een bezoeker van het concert het podium. Terwijl een beveiliger al achter de man aanzat, probeerde zanger Chris Robinson, de broer van Rich, nog een stoot uit te delen met zijn microfoonstandaard, maar dat mislukte. Toen het de beveiliger vervolgens niet lukte om de man van het podium te krijgen, besloot Rich zich ermee te bemoeien. Hij pakte zijn gitaar stevig vast en beukte met de body van zijn instrument hard tegen de hals van de indringer. Hierna raakte de man uit balans en kon hij makkelijk van het podium geduwd worden.

Terwijl de man naar de uitgang begeleid werd, liep Rich naar de microfoon er riep hij: "Hé, gooi die klootzaak de zaal uit. Maak dat je weg komt. Opsodemieteren!" Na het incident kon het optreden worden hervat en zette de groep Stare It Cold opnieuw in. Het voorval is door meerdere mensen vastgelegd met hun mobieltje. De beelden zijn vanuit verschillende standpunten te vinden op YouTube (zie ook hieronder).

The Black Crowes stonden beging jaren 90 met drie hits in de Top 40. Hun grootste hit Hotel Illness bereikte in 1993 de 23e plaats.