David Guetta vindt huidige tijd prima

- Nieuws

 Sia David Guetta
David Guetta vindt huidige tijd prima

David Guetta bracht afgelopen week een nieuwe track uit met Sia, Let’s Love.

De Fransman geniet van het samenwerken met de Australische zangeres. Het idee voor een nieuwe track kwam van Guetta zelf: “Ik stuurde een berichtje naar Sia en schreef ‘we moeten de wereld redden als superhelden’. We moesten een vrolijk nummer maken en ik moest stoppen met het kijken naar het nieuws. Ze nam mijn kleine berichtje en in 24 uur tijd was er een nummer. Het was echt bijzonder”, zo vertelt hij op Hits Radio aan Fleur East.

Een compleet album samen met Sia lijkt hem fantastisch. “Een goed idee want samen hebben we al veel nummers gemaakt. Eigenlijk zou dat heel logisch zijn. Ze is een muzikaal genie.” Guetta sprak over de periode van de lockdown: “Veel artiesten vinden het verschrikkelijk. Maar ik vind het persoonlijk echt geweldig. Het zorgt voor prachtige resultaten. Want we hoeven nu geen studio te huren en ik voel ook die druk niet omdat ik een plaat moet afleveren. Je bent lekker thuis, een uurtje of 2-3 op Zoom. Als het werkt dan werkt het en zo niet… dan is er niks aan de hand.”

Naast de relatieve rust was er voor de dj en producer nog een bijkomend voordeel nu hij met een mondkapje op ook een stuk minder herkenbaar was: “Ik kan naar de supermarkt om inkopen te doen. Niemand herkende me. Dat was nou echt eens een keer leuk.” Sia zelf is trouwens helemaal niet zo tevreden over haar schrijfkwaliteiten. Dat vertelde ze in gesprek met Rolling Stone: “Ik weet dat een aantal nummers die ik schrijf echt waardeloos zijn. Maar mensen vinden ze goed en ik weet hoe ik bepaalde artiesten en bepaalde groepen tevreden kan stellen.”