Elton John bevestigt kerstduet met Ed Sheeran

- Nieuws

 Elton John Ed Sheeran
Elton John bevestigt kerstduet met Ed Sheeran

Twee weken geleden verklapte Ed Sheeran al op NPO Radio 2 dat hij een kersthit ging uitbrengen met Elton John. De 74-jarige zanger heeft dat nieuws nu bevestigd.

In een interview met het Britse tijdschrift NME laat Elton John weten dat hij verrast was door de onthulling van Ed Sheeran. Zelf had hij namelijk gezworen om niets te verklappen over hun samenwerking. "Ja, hij heeft zijn mond voorbijgepraat, hè. Ik moest het geheimhouden en dan gaat 'fucking' Sheeran met zijn grote mond naar Nederland!" zegt de zanger met een knipoog. Hij voegt eraan toe dat de single nog niet helemaal klaar is. Er is dus nog werk aan de winkel.

Meer wil Elton John nog niet over hun gezamenlijk kerstnummer zeggen. Hij liet echter wel doorschemeren dat ze voor de 'Christmas Number One' gaan. Dat is een typisch Brits hitparadefenomeen waarbij Britse artiesten - al dan niet met een kerstnummer - proberen in de week van Kerstmis op nummer 1 te staan in de hitlijst. Of dat zal lukken hangt wellicht af van de Britse vlogger LadBaby, die de Christmas Number One al drie jaar op rij gekaapt heeft met covers van jaren 80-hits, voorzien van teksten over saucijzenbroodjes (sausage rolls). Bij zijn laatste nummer 1-hit in 2020 heeft hij echter gezegd dat dat zijn laatste poging zou zijn om de Christmas Number One te pakken. Als hij zijn belofte houdt, lijkt de weg vrij voor Elton en Ed. Alhoewel ... ABBA zou ook nog met een kerstsingle komen. En wie weet wat andere sterren nog in petto hebben.

Elton John heeft inmiddels acht Britse nummer 1-hits op zijn naam, maar heeft nog nooit een Christmas Number One gepakt. Ed Sheeran wel. In 2017 had hij de laatste 'normale' kerst-nummer 1-hit met Perfect, voor LadBaby in 2018 aan zijn hattrick begon. Sir Elton heeft wel al twee Engelse kersthits gescoord. In 1973 stond hij in de lijst met Step Into Christmas en tien jaar later met Cold As Christmas. De afgelopen jaren staat de Britse hitlijst altijd voor met oude kersthit en komt  zijn klassieker Step Into Christmas jaarlijks opnieuw binnen. De afgelopen drie jaar haalde hij met dat nummer zelfs de top 10.