Julian Lennon heeft zijn naam veranderd

- Nieuws

 Julian Lennon
Julian Lennon heeft zijn naam veranderd

Julian Lennon heeft de volgorde van zijn voornamen veranderd. Hij gaat nu officieel door het leven als Julian Charles John Lennon.

Julian werd op 8 april 1963 geboren als zoon van Beatle John Lennon en zijn toenmalige echtgenote Cynthia. Bij zijn geboorte kreeg hij de naam John Charles Julian Lennon, met als roepnaam Julian. Hij is vernoemd zijn vader John, zijn opa aan moeders kant Charles Powell en zijn oma aan vaders kant Julia Lennon.

Deze maand vertelde hij in de muziekpodcast Word In Your Ear van Mark Ellen David Hepworth dat hij in 2020, tijdens de lockdown, de volgorde van zijn voornamen officieel heeft laten veranderen. Hij vond het in bepaalde situaties vervelend dat zijn eerste voornaam officieel John was. Dat leverde ongemakkelijke situaties op bijvoorbeeld luchthavens.

"Op boardingpasses bijvoorbeeld, dan gebruiken ze alleen je eerste naam. Dus het was de hele tijd: John Lennon, John Lennon, John Lennon", legt de 59-jarige singer-songwriter uit. "Ik werd daar best angstig en bezorgd over. Er werden vaak grapjes over gemaakt en meestal werd ik niet eens herkend. Het werd door de jaren heen dus echt ongemakkelijk, omdat ik altijd bekend ben geweest onder de naam Julian. Daardoor voelde het nooit alsof ik mezelf was. Dus uiteindelijk besloot ik in 2020: ja, nu wil ik mezelf zijn. Dit is het. Tijd voor verandering."

"Ik wil de nagedachtenis en de wensen van mijn ouders respecteren", licht Julian verder toe. "Het enige wat ik gedaan heb, is de 'John' en 'Julian' verwisselen. Ik ben dus Julian Charles John Lennon. Zo simpel is het, maar voor mij is het een compleet andere wereld. Dat is het echt."

Julian Lennon scoorde twee Top 40-hits. In 1984 scoorde hij een top 10-hit met Too Late For Goodbyes en in 1991 haalde hij de 15e plaats met Saltwater.