Kylie en Jason herenigd in Neighbours

- Nieuws

 Kylie Minogue Jason Donovan
Kylie en Jason herenigd in Neighbours

Kylie Minogue en Jason Donovan zullen hun opwachting maken in de allerlaatste aflevering van Neighbours. Dat schreef Jason Herbison, uitvoerend producent van de Australische soap, afgelopen weekend op Twitter.

Op 17 maart 1985 werd de eerste aflevering van Neighbours uitgezonden. Twee van de populairste rollen uit de beginjaren waren Scott Robinson en Charlene Mitchell, gespeeld door Jason Donovan en Kylie Minogue. De aflevering waarin Scott en Charlene met elkaar trouwden, behoort tot de meest bekeken soapafleveringen van de Australische en Britse televisiegeschiedenis. Eind dit jaar wordt de allerlaatste aflevering uitgezonden van de soap en komt er na 37½ jaar een einde aan Neighbours.

"Scott en Charlene zijn het ultieme Neighbours-koppel en het zou niet goed voelen om het programma zonder hen beëindigen," schrijft Herbison op Twitter. "We zijn verheugd dat Jason en Kylie een hele speciale rol zijn komen spelen in de slotaflevering van de serie. Het was een emotionele ervaring voor hen, voor ons en ik weet zeker ook voor onze kijkers."

Kylie Minogue en Jason Donovan waren de eerste Neighbours-acteurs die na(ast) hun soapcarrière een of meerdere Top 40-hit scoorden. Kylie debuteerde in 1988 met I Should Be So Lucky en Jason in 1989 met Especially For You, zijn liefdesduet met Kylie. Jason zou uiteindelijk 5 Top 40-hits scoren en Kylie zelfs 23. In het echte leven waren Jason en Kylie eind jaren 80 trouwens ook een stelletje, totdat ze in 1989 uit elkaar gingen.

Kylie Minogue verdween in 1988 uit de serie, omdat Charlene een opleiding tot automonteur ging volgen in Brisbane. Scott bleef nog een tijdje langer te zien in Neighbours, maar ging een jaar later alsnog zijn echtgenote achterna. De laatste aflevering van Neighbours zal waarschijnlijk in september worden uitgezonden.