Matthias Reim scoort weer in Duitsland

- Nieuws

 Matthias Reim
Matthias Reim scoort weer in Duitsland

Matthias Reim, die in 1990 bij ons een nummer 1-hit scoorde met Verdammt Ich Lieb' Dich, is in Duitsland nog altijd populair. Daar staat hij momenteel met zijn 24e hit in de top 100.

In Nederland scoorde Matthias Reim na Verdammt Ich Lieb' Dich nog een hit met Ich Hab’ Geträumt Von Dir, maar daarna hebben we hem niet meer in de Top 40 teruggezien. In zijn eigen land Duitsland is dat wel even anders. Weliswaar haalde hij daar na 1991 ook nooit meer de top 20, hij bleef wel met regelmaat opduiken in de Duitse hitparade. Zijn vorige hit dateert van 2018. Toen haalde Nicht Verdient, een duet met zijn ex-vriendin Michelle, de 94e plaats.

View this post on Instagram

A post shared by Matthias Reim (@reim.matthias)

Vorige week kwam de inmiddels 65-jarige schlagerrocker met zijn 24e hit in de Duitse top 100. Met het nummer Pech Und Schwefel kwam hij binnen op nummer 62. De titel betekent letterlijk 'pek en zwavel', maar verwijst hier naar de uitdrukking 'wie Pech und Schwefel'. Dat betekent zoiets als 'twee handen op één buik' of 'vrienden door dik en dun'. Het lied gaat dan ook over vriendschap. In de tekst wordt ook verwezen naar andere onafscheidelijke duo's, zoals Bud Spencer en Terence Hill, Doc en McFly (uit Back To The Future) en naar hop en mout.

Pech Und Schwefel is een samenwerking met de Duitse rapper Finch, die dankzij deze samenwerking zijn 18e hit te pakken heeft. Hij noemde zijn samenwerking met Matthias Reim op Instagram een droom die uitkwam. Zaterdagavond zongen Finch en Matthias tijdens een concert samen het nummer Verdammt Ich Lieb' Dich, wat Finch bestempelde als het mooiste moment van zijn leven.

Het is voor het eerst sinds 2013 dat Matthias Reim zo hoog staat in de Duitse hitparade. Dat jaar haalde hij de 49e plaats met het schlagernummer Einsamer Stern.