Muziekfeest op het Plein is terug

- Nieuws

 Jan Smit Emma Heesters Tino Martin Wolter Kroes
Muziekfeest op het Plein is terug

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek: voor het eerst sinds de zomer van 2019 is er vanavond weer een nieuwe aflevering van Muziekfeest op het Plein te zien.

In 2020 konden er vanwege alle coronamaatregelen geen nieuwe afleveringen van het populaire muziekprogramma worden opgenomen. Althans niet met publiek. Dit jaar was dat wel mogelijk, omdat de opnamedag is aangemerkt als testen-voor-toegangevenement. Afgelopen woensdag werden de opnames gemaakt in het Nederlands Openluchtmuseum in Anrhem. Hierbij traden zo'n 50 artiesten op voor een een publiek van 2500 man.

Zoals vanouds wordt het programma gepresenteerd door Jan Smit. De eerste aflevering wordt om 20:30 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. De volgende afleveringen zijn op 16 juli en 13 en 20 augustus. De grote pauze tussen aflevering 2 en 3 komt door de programmering omtrent de Olympische Spelen. In de aflevering van vanavond maken in ieder geval Emma Heesters, Tino Martin en Wolter Kroes hun opwachting. Andere artiesten die hebben optreden op het muziekfeest zijn Corry Konings, Bonnie St. Claire, Danny De Munk, Jannes, Jeroen Van Der Boom en Frans Duijts en Donnie.