Priscilla Presley: 'Elvis was geen racist'

- Nieuws

 Elvis Presley
Priscilla Presley: 'Elvis was geen racist'

Tijdens een interview naar aanleiding van de populaire Elvis-film heeft Priscilla Presley benadrukt dat haar ex-man geen racist was.

Priscilla Presley was afgelopen dinsdag via beeldverbinding te gast in de Britse talkshow Piers Morgen Uncensored. Priscilla was van 1967 tot hun scheiding in 1973 de echtgenote van Elvis Presley. Het gesprek ging onder meer over de nieuwe Elvis-film en haar relatie met Elvis, tijdens en na hun huwelijk.

Piers Morgan bracht ook de cancelcultuur ter sprake en vroeg aan Priscilla wat Elvis daarvan gevonden zou hebben. Volgens Priscilla zou Elvis niet geloofd hebben wat er op dit moment in de VS aan de hand is. Ze vertelde dat ze zich zorgen maakt over de vrijheid in haar land en over de toekomst van haar kinderen en kleinkinderen.

Toen de presentator haar vroeg of ze geloofde dat er een plan bestaat om Elvis te cancelen wegens ongepaste uitspraken, songteksten en gedragingen, begon Priscilla zelf over de beschuldigingen aan Elvis' adres dat hij racistisch zou zijn. "Hij was geen racist," aldus Priscilla, "hij is nooit een racist geweest. Elvis had vrienden, zwarte vrienden, vrienden van overal ter wereld. Hij hield van hun muziek. Hij hield van hun stijl. Hij hield ervan om met zwarte muzikanten om te gaan." Daarna benadrukte ze dat Elvis een goede band had met Fats Domino en Sammy Davis Jr.

"Hij vond het fijn om in het gezelschap van zwarte mensen te zijn," vervolgt Priscilla, "van iedereen eigenlijk. Hij was gewoon op geen enkele manier bevooroordeeld en op geen enkele manier racistisch. [...] Dit is een zeer beangstigende tijd. Het lijkt wel of we van iedereen iets proberen te vinden om ze maar te kunnen cancelen."

Al sinds de jaren 50 is Elvis Presley verschillende keren door journalisten en muzikanten beschuldigd van culturele toe-eigening en racisme. Door anderen werden deze beschuldigingen dan weer ontkracht of anders uitgelegd. Bekijk hieronder het volledige interview van Piers Morgan en Priscilla Presley.