Stef Bos wint Musical Award

- Nieuws

 Stef Bos
Stef Bos wint Musical Award

Maandagavond heeft Stef Bos tijdens het Musical Awards Gala de prijs voor beste liedteksten gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn bijdrage aan de musical Checkpoint Charlie.

Checkpoint Charlie was van januari tot en met april 2023 te zien in theaters door het hele land. De musical gaat over een groep Berlijners die op 13 augustus 1961 opgeschrikt werden door de bouw van de Berlijnse Muur, die hun leven voorgoed zal beïnvloeden. De muziek werd geschreven door Helmer Kant en de liedteksten zijn van Stef Bos. Stef heeft in het verleden wel al eens musicalteksten vertaald (Anatevka en De Man Van La Mancha), maar het was voor de eerste keer dat hij zelf teksten voor een musical schreef. "Ik heb met tranen in mijn ogen van geluk en ontroering zitten kijken naar een voorstelling die gaat over Berlijn in 1961, mijn geboortejaar, maar eigenlijk nog steeds relevant is in deze tijd,” zei Stef Bos nadat hij Checkpoint Charlie had gezien.

De musical was genomineerd in 4 categorieën: beste kleine musical, beste oorspronkelijk Nederlandse musical, beste script en dialogen (Fleur van Groeningen) en beste muziek, liedteksten en arrangementen. In die laatste categorie waren Stef Bos en Helmer Kant afzonderlijk van elkaar genomineerd. Stef Bos was uiteindelijk de enige die zijn nominatie wist te verzilveren. Daarmee treedt hij in de voetsporen van onder meer Martine Bijl. Zij was tot op heden de enige Top 40-zangeres die Musical Awards in deze categorie had gewonnen.

De grote winnaar van de avond was Les Misérables. Deze musical ging met maar liefst 6 awards naar huis, waaronder die voor beste grote musical, beste regie, beste mannelijke hoofdrol in een grote musical (Freek Bartels) en de publieksprijs.

Hieronder hoor je lied Voor Altijd uit de musical Checkpoint Charlie, zoals het afgelopen augustus door Linda Verstraten werd uitgevoerd op de Uitmarkt.