Coverafbeelding P!nk - F**kin' perfect
  • Statistieken
  •   17 weken
  •   6 piekpositie
  •   438 punten
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-09-1979
Land   Verenigde Staten

Alecia Beth Moore speelt op school in haar eerste bandje Middleground, maar dat succes stopt als ze geen succes hebben in een talentenjacht. Als 14-jarige besluit ze solo te gaan optreden in verschillende clubs in Philadelphia. Op dat moment neemt ze ook haar artiestennaam Pink aan, die ze ontleent aan de naam van Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs.


Als Pink 16 jaar is, vormt ze het r&b-groepje Choice. De band krijgt een platencontract bij LaFace Records en werkt aan een album, dat overigens nooit wordt uitgebracht. Wel leveren ze in 1996 een track voor de soundtrack van de film Kazaam. Twee jaar later stopt Choice, maar blijft Pink wel verbonden aan het platenlabel. In februari van 2000 verschijnt haar eerste single, There You Go, dat in Nederland de top 10 weet te bereiken. Twee maanden later is ook haar debuutalbum Can’t Take Me Home een feit. Nog datzelfde jaar wordt ze door Billboard onderscheiden met een award als beste nieuwkomer.


In 2001 staat ze, samen met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim op de tweede plaats van de Top 40 met Lady Marmalade, dat ze samen maakten voor de soundtrack bij de film Moulin Rouge! Die track werd opgevolgd door Get The Party Started dat in 2002 opnieuw op nummer 2 wist te komen. Het was de eerste single van haar tweede album Missundaztood.

In de jaren daarna leverde de zangeres met Try This, I’m Not Dead en Funhouse opnieuw succesvolle albums af.


In 2012 verschijnt het album The Truth About Love. Daarvan komt ook, op dat moment 27e Top 40-hit, Just Give Me A Reason. De zangeres weet begin 2013 haar eerste nummer 1-hit te scoren met die samenwerking met Nate Ruess. Daarna weet ook True Love nog uit te groeien tot een bescheiden hitje.


In 2015 maakt de zangeres het thema voor de talkshow van Ellen Degeneres, Today’s The Day. Een jaar later maakt ze met Just Like Fire het thema voor de Disney-film Alice: Through The Looking Glass. Kort voor de bevalling van haar tweede kindje, eind 2016, maakt P!nk samen met Sia en Stargate de track Waterfall.

In oktober van 2017 verschijnt haar zevende studioalbum, Beautiful Trauma. Als voorloper verschijnt de single What About Us waarmee ze haar tweede nummer 1-hit in de Top 40 weet te scoren. Revenge, haar samenwerking met Eminem, wordt haar 20e Alarmschijf bij Radio 538. Van het album Beautiful Trauma worden ook de titeltrack, Whatever You Want en Secrets als single gekozen. Eind 2018 levert ze met A Million Dreams een bijdrage aan het album The Greatest Showman Reimagined. Op dat album zijn nummers uit de film opnieuw ingezongen door artiesten als James Arthur, Panic! At The Disco en Kesha.

In februari 2019 brengt ze de single Walk Me Home uit, die niet veel later haar 16e top 10-hit wordt. Van haar 8e studioalbum Hurts 2B Human zijn de titeltrack (met Khalid) en Can We Pretend (met Cash Cash) de volgende singles. In de zomer van 2020 maakt ze met Keith Urban het nummer One Too Many.

In februari 2021 deelt P!nk met haar dochter een clip op het socialmediakanaal TikTok. Hierin is te zien hoe Willow en haar moeder gezellig aan het kletsen zijn, als Willow besluit om het nummer Cover Me In Sunshine te zingen. In april 2021 is P!nk te horen op de single Anywhere Away From Here. De single is een samenwerking met de Brit Rag ‘N’ Bone Man. Een maand later brengt zij de single AlI I Know So Far. Het nummer is afkomstig van het album All I Know So Far: Setlist. Het album nam zij op tijdens haar Beautiful Trauma World Tour in 2019. Naast dit album is er ook een documentaire van gemaakt en deze is te zien op Amazon Prime Video.
In juli 2022 laat ze van zich horen met de single Irrelevant. Nadat ze eerder op social media een korte video plaatste, spoorden fans haar aan om er een echt nummer van te maken. Ze liet zich onder andere inspireren door de afschaffing van de abortuswet in de supreme court in haar thuisland. In de herfst van 2022 brengt ze de single Never Gonna Not Dance Again uit.
Haar negende studioalbum Trustfall verschijnt in februari 2023. Een maand daarvoor brengt ze de gelijknamige single uit.

Songtekst

Made a wrong turn
Once or twice
Dug my way out
Blood and fire
Bad decisions
That's alright
Welcome to my silly life
Mistreated, misplaced, missunderstood
Miss, no way it's all good
It didn't slow me down
Mistaken
Always second guessing
Underestimated
Look, I'm still around…

Pretty, pretty please
Don't you ever, ever feel
Like you're less than
less than perfect
Pretty, pretty please
If you ever, ever feel
Like you're nothing
You are perfect to me

You're so mean
When you talk
About yourself
You are wrong
Change the voices
In your head
Make them like you
Instead
So complicated
Look how big you'll make it
Filled with so much hatred
Such a tired game
It's enough
I've done all i can think of
Chased down all my demons
see you do the same

Pretty, pretty please
Don't you ever, ever feel
Like you're less than
less than perfect
Pretty, pretty please
If you ever, ever feel
Like you're nothing
You are perfect to me

The whole world stares while i swallow the fear
The only thing i should be drinking is an ice cold beer
So cool in lying and we tried tried tried
But we try too hard, it's a waste of my time
Done looking for the critics, cuz they're everywhere
They don't like my genes, they don't get my hair
Strange ourselves and we do it all the time
Why do we do that?
Why do I do that?
Why do I do that?

Ooh, pretty pretty pretty,
Pretty pretty please don't you ever ever feel
Like you're less than
less than perfect
Pretty pretty please if you ever ever feel
Like you're nothing
you are perfect to me
You're perfect
You're perfect to me
Pretty, pretty please if you ever ever feel
like you're less than, less than perfect
Pretty, pretty please if you ever ever feel
like you're nothing
you are perfect to me

Songinformatie

ArtiestP!nk
Titel F**kin' perfect
Lengte 03:23
Platenlabel LaFace


Positieverloop