Coverafbeelding Queen - Heaven For Everyone
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   3 piekpositie
  •   197 punten
  •   1995

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

This could be heaven
This could be heaven
This could be heaven for everyone

In these days of cool reflection
You come to me and everything seems alright
In these days of cold affections
You sit by me and everything's fine

This could be heaven for everyone
This world could be fed, this world could be fun
This could be heaven for everyone
This world could be free, this world could be one

In this world of cool deception
Just your smile can smoth my ride
These troubled days of cruel rejection, hmm
You come to me, soothe my troubled mind

Yeah, this could be heaven for everyone
This world could be fed, this world could be fun
This should be love for everyone, yeah
This world should be free, this world could be one
We should bring love to our daughters and sons
Love, love, love, this could be heaven for everyone

You know that
This could be heaven for everyone
This could be heaven for everyone

Listen - what people do to other souls
They take their lives - destroy their goals
Their basic pride and dignity
Is stripped and torn and shown no pity
When this should be heaven for everyone

Songinformatie

In november 1995 verscheen er na 4 jaar een nieuwe Queensingle. Heaven For Everyone was de eerste single van het album Made In Heaven. Queen had voor het eerst in 2 jaar weer een dikke hit te pakken.

Trivia

Voor Mercury's overlijden in 1991 werd er zolang zijn gezondheid dat toeliet zoveel mogelijk materiaal opgenomen. Echter niet compleet, want Mercury zong alleen de vocalen in. Met Heaven For Everyone was de track echter al wel compleet, want deze werd al in 1987 opgenomen door Roger Taylors hobbybandje The Cross. Taylor zong ook de vocalen, maar ook een versie met Freddie werd toen opgenomen. Voor het album Made In Heaven werd de muziek opnieuw opgenomen met Freddies vocalen eromheen. Heaven For Everyone werd de leadsingle en de single bereikte de 3e plaats in de Top 40. De laatste keer dat de band de top 3 wist te halen, was in januari 1992 toen de re-release van Bohemian Rhapsody de 2de plaats bereikte.
ArtiestQueen
Titel Heaven For Everyone - Single Version
Componist(en) Roger Taylor
Producer(s) Queen
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr 7243 8 82526 2 1 [cdm] // … 8 82525 2 2 [cds]
Hoogste positie UK 2
Album Made In Heaven


Positieverloop