29 juli verschijnt nieuw Beyoncé-album: Renaissance

- Releases

 Beyoncé
29 juli verschijnt nieuw Beyoncé-album: Renaissance

Op sociale media is het zevende studioalbum van Beyoncé aangekondigd: Renaissance verschijnt op 29 juli.

Dat Beyoncé met nieuwe muziek ging komen, hing al een tijdje in de lucht. Vorige week verwijderde ze haar profielfoto's op sociale media, wat duidde op een nieuw project. Daarvoor liet de zangeres in de zomer van 2021 al weten dat ze al anderhalf jaar in de studio zat voor nieuwe muziek en dat ze 'een renaissance (wedergeboorte, red.) op voelde komen'. Dat gevoel heeft zich nu vertaald in de titel van haar aanstaande album: Renaissance. 

View this post on Instagram

A post shared by Spotify (@spotify)

Volgens Apple Music zou het nieuwe album bestaan uit 16 tracks. Renaissance wordt het eerste studioalbum van Beyoncé sinds Lemonade uit 2016. Sindsdien bracht ze samen met haar echtgenoot Jay-Z onder de naam The Carters nog wel het album Everything Is Love uit en het soundtrackalbum The Lion King: The Gift. Nooit eerder zat er zo'n lange periode tussen twee studioalbums van de 40-jarige zangeres. Tussen de vorige albums van Beyoncé zat steeds maar 2 tot 3 jaar. Nu wachten de fans al 6 jaar.

De laatste keer dat Beyoncé in de Top 40 stond, was in de zomer van 2019. Toen kwam de track Spirit, afkomstig van de soundtrack van The Lion King, niet hoger dan de 27e plaats.