Dolly Parton steekt oude hit in nieuw jasje

- Releases

 Dolly Parton Kelly Clarkson
Dolly Parton steekt oude hit in nieuw jasje

Vrijdag 9 september brengt Dolly Parton een nieuwe versie uit van haar eerste top 10-hit 9 To 5. Het nummer is een samenwerking met Kelly Clarkson.

In 1981 bereikte 9 To 5 de tiende plaats in de Nederlandse Top 40. Het nummer was de titeltrack van de gelijknamige film waarin Dolly Parton haar filmdebuut maakte. In deze comedyfilm speelden Jane Fonda, Lily Tomlin en zij drie werkende vrouwen die samen fantaseren hoe ze van hun seksistische baas af kunnen komen. Ondanks het lichte karakter van de film, had deze een serieuze ondertoon. Hij kaartte namelijk een nog altijd actueel maatschappelijk probleem aan: genderongelijkheid op de werkvloer.

Eerder dit jaar verscheen er de documentaire Still Working 9 To 5 over de impact van de film en de strijd die de vrouwenbeweging de afgelopen 42 jaar heeft gevoerd voor gelijke rechten. Hieraan werkten ook de hoofdrolspelers van weleer mee. Speciaal voor deze documentaire namen Dolly Parton en Kelly Clarkson een nieuwe versie van het liedje 9 To 5 op. Voor Kelly was dit een grote eer. Ze is een grote fan van deze song en nam drie jaar geleden in haar eentje al eens een cover op van dit nummer.

Ook Dolly Parton is erg tevreden over de samenwerking. In maart was de 76-jarige countryzangeres via een videoverbinding te gast in The Kelly Clarkson show en zei ze over Kelly's bijdrage aan de nieuwe versie: "Ik vind het heel mooi hoe je het je eigen hebt gemaakt en ik voor de verandering eens op de achtergrond heb mogen zingen. Maar ik ben echt trots op deze vertolking en ik hoop gaat ie het goed doen. In de documentaire is ie geweldig."

In onderstaande trailer van de documentaire Still Working 9 To 5 is een stukje uit de nieuwe versie van 9 To 5 te horen. Daaronder vind je de originele video uit 1980.